hur man får den bästa CPAP från min försäkring

Om du vaknar på morgonen, men känns som om du har inte sovit, eller om du har svårt att hålla sig vakna under dagen, då du inte kan få vila ut ordentligt på grund av sömnapné. Sömnapné är en sjukdom där du sluta andas flera gånger under natten, vilket hindrar dig från att få sömn du behöver. Det är behandlat med en kontinuerlig positiv luftflöde tryck maskin, också känd som en CPAP maskin. Många försäkringsbolag kommer att hjälpa betala för din CPAP maskin. Du behöver bara se till att du får den bästa modellen.
1.
Håll en logg för minst två veckor av dina sömnvanor. Inkludera när du gick till sängs, när du vaknade på morgonen och hur många gånger du vaknade under natten. Också ange om du kände utvilad när du vaknade.
2.
Boka tid med din läkare för att diskutera dina sömnproblem. Din läkare kommer att schemalägga dig för en sömn studie för att avgöra om du har sömnapné, och hur illa ditt tillstånd kan vara.
3.
Sitt ner med din läkare och diskutera resultaten av din sömn studie. Din läkare kommer att veta vad den bästa typ av CPAP-maskiner är för din sjukdom och din läkare kommer att veta hur man ställer in maskinen i Facebook för dina speciella förutsättningar. Se till att du ställa frågor, och vara säker på att läkaren innehåller detaljerade anvisningar om vilka CPAP maskin som är bäst för dig så CPAP tekniker vet vad maskinen att ge dig.
4.
Diskutera försäkringsbolagets beslut på vilken maskin det är villiga att betala för med CPAP-tekniker. I de flesta fall försäkringsbolaget kommer att gå med din läkares rekommendation och ge dig den maskin som han rekommenderade. Du bör ha modellnumret på maskinen nedskrivna och med dig när du pratar med CPAP tekniker så att du vet att du får rätt maskin. I flesta fall måste du betala en del av kostnaden för maskinen medan försäkringsbolaget betalar resten. Arbeta fram en betalningsplan med CPAP-teknikern.
5.
Diskutera maskinen CPAP teknikern erbjuder dig om den avviker från vad din läkare rekommenderat på grund av försäkringsbolagets beslut. Om din läkare samtycker maskinen försäkringsbolaget rekommenderar är lämplig, fortsätt sedan med den maskinen. Om din läkare insisterar på maskinen han föreskrivna ursprungligen, så kontakta ditt försäkringsbolag att diskutera att få rätt maskin för dig.

Tips och varningar


 • Ibland är det bara tar ett telefonsamtal till försäkringsbolaget för att få det att acceptera att betala för maskinen din läkare beställt. Om du har ett recept från din läkare för en viss maskin, då är det värt att diskutera situationen med försäkringsbolaget så att du får rätt CPAP maskinen.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.