hur man kan återställa gamla glasögonbågar

De flesta äldre och antika glasögonbågar är gjorda av metall eller tråd. Om du har ett par glasögon repig med linser, trasiga eller saknas, kan du ta dem till en optiker och han kan passa dem för nya linser. Oavsett om du planerar att bära de ramar efter du återställa dem eller helt enkelt visa dem, måste du ta väl hand att försiktigt rengöra och renovera ramar. Förfarandet kräver endast ordinarie leveranser du kanske redan har på handen, men kommer att ha din gamla glasögonbågar som ser ut som ny
1.
Rengör dina gamla glasögon ram med ett par sprutar av diskmedel flytande och varmt vatten från en skål. Använd en trasa för att skrubba smuts och skräp från örat bitar och runt okularen. Oroa dig inte för rengöring av linser tills du är klar att återställa bildrutor
2
Slipa ramen med en grov 60 -. . Eller 80-slippapper. Gnid kraftigt runt områden som har rost att försöka ta bort allt. Sand hela ramen, inifrån och ut.
3.
Gå över ramen en andra gång med fina 220-slippapper för att jämna ramen. Var noga med att sand runt baksidan av örat stycke och insidan av näsan så att glasögon kommer att vara bekväm om du tänker använda dem.
4.
Skölj ramen under varma rinnande vatten och kör händerna längs det som du gör det, känsla för och ta bort eventuella spån kvar från sandpapper.
5.
Häll 1 /4 kopp av metall polish i en skål. Applicera lacket på hela ramen med en mjuk trasa och ställa ramen på en handduk när du är klar.
6.
Torka av metall polish från ramen med en ren, mjuk trasa när den polish blir vit, vanligen cirka 10 till 15 minuter
7
linserna i den gamla glasögon med linsrengöring och en ren näsduk. . . Spraya rengöringsmedel på båda sidor av linser och torka dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.