hur man kan bli en utvidgad livmoder

En utvidgad livmoder uppstår från en rad olika orsaker, inklusive fluktuerande hormoner under klimakteriet, myom (godartade tumörer) inom eller längs livmodern väggar, ärrbildning från kirurgi i bäckenregionen som leder till endometrios, och cancertumörer eller polyper inuti livmodern. Att hitta orsaken till den utvidgade livmodern är det första steget mot att minska dess storlek
1.
Se din läkare om du har bäckensmärta, smärta vid samlag eller icke-menstruationsblödningar. Han eller hon kommer att lyssna noga på din förklaring av symptomen.
2.
Få blodprov och röntgen eller CT-scan din läkare beställningar. Blodprover bestämma hormonella förändringar och skannar avslöja ärrbildning, muskelknutor eller andra tumörer i livmodern.
3.
Ta hormontillskott om din läkare diagnoser brist på hormoner som orsaken till en utvidgad livmoder . Hormoner är föreskrivna bara om du inte har en historia av bröstcancer.
4.
Lyssna på din läkare om operation för en utvidgad livmoder. Operation för att avlägsna cancer eller godartade tumörer eller för att ta bort ärrvävnad från en tidigare operation kommer att bidra till att minska storleken på livmodern och lindra symtom. En myomectomy är en operation som utförts för att ta bort muskelknutor, men det bevarar fertiliteten. En hysterektomi utförs om cancer utväxter är uppenbara, och fertilitet kan inte räddas med denna åtgärd. Kan

tips och varningar


 • Cellgifter och strålning rekommenderas för cancertumörer . Järntillskott rekommenderas för dem med kraftiga menstruationer bero på en förstorad livmoder.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.