hur man minska menstruationskramper

Smärtsam mensvärk kan uppstå i månaden under kvinnans menstruationscykel. Menstruationskramper eller dysmenorré, kan orsakas av kemikalier i kroppen som kallas prostaglandiner. Prostaglandiner tillverkas av livmoderslemhinnan, vilket gör att livmodern att ingå avtal när de produceras. I början av menstruationscykeln, cirkulerande prostaglandiner är markant förhöjt, vilket orsakar kramper. Efter ett par dagar, nivån av prostaglandiner minskar och symtom som normalt avtar. Mensvärk kan vara försvagande och bör behandlas. Om du inte söker behandling, kan de störa det dagliga livet
1.
Kontakta din läkare. Han kan avgöra orsaken till din mensvärk. Även om de flesta är relaterade till den ökade prostaglandiner, andra villkor, såsom myom, kan vara den skyldige. Enligt den amerikanska kongressen för förlossningsläkare och gynekologer, muskelknutor, som är godartade uterin utväxter, kan orsaka kraftiga menstruationsblödningar och smärta.
2.
ta anti-inflammatorisk medicin. De hämmar produktionen av prostaglandiner, vilket kan minska mensvärk. Dessa mediciner kan erhållas över disk, men de kan orsaka biverkningar såsom magbesvär eller leverskada.
3.
Fråga om receptbelagda läkemedel. Om dina menstruationskramper är funktionsnedsättande, fråga om receptbelagda smärtstillande medel. De kan minska din menstruationskramper, men en varning de kan orsaka betydande dåsighet. Kör aldrig när de tar dessa mediciner, eftersom många av dem är kodein-baserade, vilket kan försämra dina reflexer.
4.
Använd en värmedyna. Värmen är lugnande och kan koppla av uteruskontraktioner. Applicera aldrig värmedynan direkt på huden och inte sova med den.
5.
Fråga om hormonella preventivmedel. Enligt ACOG hemsida, www. acog. org får p-piller skulle minska mensvärk och smärta. Hormonerna i p-piller kan hjälpa till att kontrollera livmoderslemhinnan tillväxt, minska produktionen av prostaglandiner. Diskutera användningen av p-piller noggrant med din läkare, eftersom de kan orsaka blodproppar och stroke.

tips och varningar


Dryck
 • örtte. Örtte som kamomill kan minska uteruskontraktioner och mensvärk.
 • Om din mensvärk är allvarliga och åtföljas av överdriven menstruationsblödning, meddela din läkare. Du kan ha en allvarlig gynekologiska tillstånd. Enligt www. healthsystem. virginia. edu, diagnostiska metoder för dysmenorré omfatta laparoskopi, MRI och ultraljud. Dessa kan vara effektiva verktyg för att fastställa gynekologiska besvär.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.