krampanfall diagnos

Krampanfall eller epilepsi är ett allvarligt medicinskt tillstånd som kan orsaka många obehagliga symtom och komplikationer. Detta villkor diagnostiseras genom en rad tester av en utbildad professionell

Orsaker

Epilepsi orsakas av onormal elektrisk aktivitet i hjärnan. Head trauma, demens och vissa sjukdomar kan orsaka denna verksamhet.

Diagnos

För att diagnostisera krampanfall, läkare köra flera tester, inklusive en beteendevetenskaplig examen, blodprov, en MRI, och andra liknande prov. Dessa tester leta efter avvikelser i hjärnan som kan orsaka onormal elektrisk aktivitet.

Symtom

Symtomen vid epilepsi är viktiga att identifiera för att korrekt diagnostisera sjukdomen. Symtomen inkluderar förvirring, stirrande trollformler, ryck i armar och ben, medvetslöshet och sluddrigt tal.

Överväganden

Enligt Mayo Clinic, hålla reda på när kramper förekommit, hur ofta och intensiteten i anfall kan hjälpa vid diagnostisering av epilepsi.

Komplikationer

Det är bäst att ha epilepsi diagnostiseras och behandlas så snart som möjligt för att undvika eventuella komplikationer av sjukdomen. Vissa komplikationer är fallande, drunkning, olyckor och plötslig oförklarlig död vid epilepsi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.