metyrapone viktminskning

Metyrapone är ett läkemedel som främst används som ett verktyg att diagnostisera som kan bidra till att kontrollera om din kortisolnivåer hindrar dig från att gå ner i vikt eller så att du måste vinna den. Som med de flesta droger, att få en läkares godkännande och efter den föreskrivna metoder och doser se till att metyrapone kan ha sin avsedda verkan och hjälper dig på vägen att nå din idealvikt

Funktion

Enligt medic8. com kan metyrapone stöd viktminskning genom att diagnostisera binjurarna störningar. Det gör detta genom att blockera kortisol syntes och därmed stimulera (ACTH) sekretion. Detta tjänar till att visa om binjurarna producerar för mycket kortisol när metyrapone inte är närvarande i kroppen. Kortisol är ett steroid kemikalie som kan orsaka viktökning vid produktion i stora mängder.

Testmetoder

Innan ett Metyrapone och börjar testperioden, bör du diskutera risker och fördelar med din läkare. Metyrapone tas oralt i en eller flera doser dagen innan kortisol och ACTH nivåerna mäts. Drugs. com anges att en kateter kan användas för att hämta ett urinprov, förutom ett blodprov. De vätskor som används för att mäta halten av hormoner, vilket gör att din läkare berätta om kortisol spelar en faktor i resultatet viktminskning. Längden av den totala testperioden är beroende på om du är placerad på en engångsdos eller multipla doser schema. Det kan vara alltifrån en dag till flera.

Dosering

Metyrapone kan intas med mjölk eller ett mellanmål, som rekommenderas av RxList. Det finns skillnader mellan engångsdos och upprepad dosering, och som testar är rätt för dig kommer att beslutas av din läkare. Om å engångsdos tarmkanalen, tar din förskrivna mängden metyrapone vid midnatt. Din vätskeprover tas följande morgon. För de som använder multipla doser schema kommer exakta tider ges av din läkare och måste följas noga för korrekta resultat. Urinprov tas innan du börjar ta metyrapone och när alla doser är kompletta. Denna process kan ta flera dagar, beroende på mätningarna din läkare vill spela in.

Forms

Internet drug index RxList beskriver metyrapone som ett kristallint pulver av bärnsten färg. Den har en karakteristisk lukt och kan tas i kapsel eller tablettform. Det är lösligt i vatten när de är i sitt kristallina tillstånd.

Varning

Du bör informera din läkare om eventuella allergier eller andra medicinska problem du har innan du tar metyrapone. Drugs. com listar några oönskade effekter som kan följa metyrapone, inklusive buksmärta, halsont, illamående, hudutslag och oregelbundna hjärtslag. Metyrapone bör inte användas tillsammans med någon drog som påverkar hypofysen eller binjurebarkfunktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.