mitralisklaffstenos och viktminskning

Mitralisklaffstenos hänvisar till en förträngning av en av de fyra ventiler som hjälper till att pumpa blod genom de fyra kamrar i ditt hjärta. Denna sjukdom kan gå oupptäckt i många år, men när den väl är diagnostiserad, medicinering och andra behandlingsalternativ, inklusive revidering av kost, finns

Hjärtats funktion

De fyra kamrar i ditt hjärta är den högra förmaket, höger kammare, vänster förmak och vänster kammare. Syresatt blod går från lungorna till vänster förmak och pumpas genom mitralisklaffen till vänster kammare. Från vänster kammare, är ditt blod pumpas genom aortaklaffen att transportera syre rikt blod som näring för de vävnader och celler i kroppen.

När syrerikt blod når cellerna syre byts ut mot koldioxid koldioxid. Koldioxiden är sedan transporteras blodet tillbaka till hjärtat där det går in i höger förmak, passerar genom trikuspidalklaffen och in i höger kammare. Därifrån blodet pumpas genom lungorna ventilen och i lungorna. Den koldioxid som kommer att släppas ut från dina lungor när du andas ut och syre kommer att vidtas när du andas in.

Än en gång kommer syresatt blod att ta sig från lungorna till vänster förmak som din cirkulationssystemet fortsätter sitt arbete för att hålla dina celler och vävnader som medföljer syrerikt blod den behöver för att hålla kroppen fungerar.

hjärtfunktion med mitralisklaffstenos

Med mitralisklaffen blir mitralisklaffen minskat, stel eller ärrad att minska mängden blod som rinner ut i vänster kammare. Flikarna på ventilen kan inte stänga så hårt som de borde och kan orsaka blod kvar i vänster förmak eller att backa upp i lungorna. Denna sjukdom kan förbli oupptäckt under allt från 10 år upp till 40 år, eftersom de första symptomen på andfåddhet är milda och verkar normala.

Avancerad symtom på mitralisklaffen omfattar försämring andfåddhet, trötthet orsakad av fel på ventilen resulterar i en minskning av mängden blod pumpas och i den mängd syre som levereras till din kropp. Avancerad symtom är också hjärtklappning som hjärtat arbetar hårdare för att pumpa blod genom minskat ventilen.

Motion och viktminskning

övervikt vanligtvis förknippas med andfåddhet och trötthet, vilket kan förvärra symtomen vid mitralis ventil stenos. Din läkare kommer att rekommendera en hälsosam vikt för dig och föreslå en diet som begränsar natrium till ca 2300 mg dagligen. Natrium orsakar vätskeretention, vilket förvärrar symtomen vid denna sjukdom, inklusive andnöd. Att äta mat som charkuteriprodukter och ostar, konserver, snabbmat, saltade snacks som chips och nötter alla bör undvikas. Om du äter fryst middagar, väljer endast de med låg natriumhalt. Försök att spåra din dagliga intaget av natrium för att undvika att överskrida den maximala dagliga dos som rekommenderas av din läkare. />
Örter och kryddor göra en god ersättning för salt, men vissa av dem kan stå i konflikt med dina mediciner. Kontrollera med din dietist, farmaceut eller läkare innan inklusive några nya kryddor i din kost.

Färska frukter och grönsaker är ett bra substitut för höga natrium livsmedel du kommer att eliminera ur kosten. De ger den extra fördelen av viktiga näringsämnen som vitaminer, mineraler och antioxidanter. Om du har övervikt att förlora, eliminera snabbmat och ersätta dem med frukt och grönsaker bidrar till att minska ditt kaloriintag.

Koffein och alkohol kan öka symtom på en oregelbunden hjärtrytm. Konsumtionen av dessa drycker bör begränsas eller helt undvikas.

Förutom viktminskning, kan din läkare rekommendera specifika aktiviteter och motion om ditt tillstånd är mild. Med måttlig till svår mitralisklaffstenos, kan din läkare begränsa din aktivitet och motion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.