oral användning av natriumbikarbonat

Natriumbikarbonat är det vetenskapliga namnet för bank-soda och finns som den aktiva ingrediensen i vissa OTC-receptfria mediciner. Läkare rekommenderar ibland dessa muntliga natriumbikarbonat produkter för behandling av magbesvär

Funktion

Natriumbikarbonat fungerar genom att neutralisera syran i magen som kan irritera dina matsmältningsapparaten. Natriumbikarbonat är en av de starkaste och snabbaste verkande antacida produkter tillgängliga, enligt Merck Medical Manual.

Använder

Användningsområden för perorala läkemedel som innehåller natriumbikarbonat inkludera behandling av halsbränna, sura mage eller sura uppstötningar. Det Merck Medical Manual konstaterar att läkare rekommenderar även natriumbikarbonat för lindring av smärta på grund av magsår.

Typer

tillverkare producera natriumbikarbonat för oral användning i en rad former, inklusive tabletter, kapslar, flytande rengöringsmedel och granulat eller pulver tillsätts till vattnet.

Tidsplan

Natriumbikarbonat har potential att förändra kemin i ditt blod med kontinuerlig användning, orsakar illamående, huvudvärk och svaghet. På grund av detta, är natriumbikarbonat allmänhet inte säkert för användning i mer än några dagar, enligt Merck Medical Manual.

Överväganden

eftersom dess effekter på fosterutveckling är okända, läkare begränsa användningen av natriumbikarbonat som ett oralt läkemedel till kvinnor som är gravida att tillfällen då det inte finns något säkert alternativ till behandling. Om du har en historia av blindtarmsinflammation, rektal blödning, ödem, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, njur-eller leversjukdom eller förgiftning, kan det inte vara säkert för dig att använda natriumbikarbonat och antacida som innehåller ämnet inte är säkra för användning i alla barn under 6 års ålder, enligt Mayo Clinic.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.