pediatriska nacksmärta

Nacksmärta hos barn är oftast bara tillfälligt. Om de är gamla nog kommer de brukar säga till sina föräldrar att deras nacke eller övre delen av ryggen gör ont. Barnet kan även flytta huvudet från sida till sida, enligt CS Mott barnsjukhus

Betydelse

Barnens nacksmärta kan vara allvarligare än bara en muskelskada. Det bästa är att kontakta en barnläkare om några symptom nacksmärta, inklusive ett barns nacke som är känslig för beröring. Detta gäller särskilt om barnet var inblandade i en olycka.

Orsaker

De flesta barn nackvärk orsakas av en ansträngd muskel. Barnet kan ha sovit på sin nacke i en besvärlig sätt eller ansträngda halsen spelar eller deltar i sport.

Andra orsaker

Barn som sitter vid datorer för lång tid kan stammen halsen. Ett barn kan också anstränga nacken läsning i sängen med halsen böjd i en obekväm vinkel.

Behandling

De flesta nackbesvär hos barn kan lindras med anti-inflammatoriska läkemedel, is under de två första dagarna och ett värmesystem pad. Föräldrar kan också överväga omslag barnets hals i en ihoprullad handduk på natten i stället för en kudde, vilket kommer att förhindra att deras hals från att flytta för mycket när de sover

Varning

Om ett barn har svårt att böja huvudet. mot hakan, kan detta vara ett tidigt tecken på spinal hjärnhinneinflammation. Alltid kontakta läkare om smärtan kvarstår i mer än två timmar efter intag av medicinen, eller om barnet har feber tillsammans med nacksmärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.