pudendal artär fistel behandling

En pudendal artär fistel är ett hål som öppnar mellan pudendal artär och omgivande blodkärl, vilket leder till priapism (en erektion som inte går bort) eller erektil dysfunktion (oförmåga att uppnå eller upprätthålla en erektion). Den pudendal artär levererar blod från a. femoralis till de yttre könsorganen, och avbrott i blodflödet genom det kan orsaka problem med normal sexuell och urin funktioner. Den goda nyheten är att en pudendal artär fistel kan behandlas

Indikationer

Din läkare kan misstänka en artär pudendal fistel om du klagar på priapism eller erectiule dysfunktion men inte uppvisar någon av de typiska hög risk egenskaper:. Hög ålder, hypertoni (högt blodtryck), diabetes, rökning och fetma, till exempel. Om ditt barn utvecklar priapism, är detta en möjlig orsak.

Diagnos

Efter ett kontor undersökning kan läkaren hänvisa dig till en urolog, som troligen rekommendera ett sonogram (ultraljud), ett test som använder ljudvågor att skapa en bild av dina inre organ. Detta test kan avslöja kontrollampa tecken på en pudendal artär fistel.

Precisering av de problem

Efter en positiv sonogram kommer din urolog nästa diagnostiska steg troligen att beställa en angiogrammet ett test som skapar en verklig- tid bilden av dina blodkärl. Detta görs under sedering och lokalbedövning. Det handlar om en liten ledare följt av en smal kateter (slang) har satts i området där den misstänkte blodkärl, genom en liten nick i femoralartärområdet i ditt lår. Angiogrammet tillåter urolog för att se exakt var fisteln finns och att bestämma vilken typ av behandling som är bäst.

Behandling

Det enda sättet att behandla en pudendal pulsåder fistel är genom embolisering. Använda angiogrammet att styra sitt instrument, din urolog kommer in material som syfte att stänga (täppa) den felande hålet, till exempel en särskild absorberande svamp, eller små rullar platina. Det kan ta mer än en behandling, men läkarna rapporten i American Journal of radiologi och i British Journal of Radiology att resultatet blir oftast återställd normal funktion av penis-den normala förmåga att uppnå och bibehålla en erektion som sedan avtar.

Kvinnor

pudendal artär fistel är ovanligt hos kvinnor, vars pudendal artär är ett mycket mindre blodkärl än hos män, men om du utveckla liknande sexuell dysfunktion, det är fortfarande viktigt att se en gynekolog eller en urolog, eftersom det kan finnas andra blod-flöde problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.