ryggkirurgi och återkommande ryggsmärta

Om du är en av de miljoner lider återkommande ryggsmärta, sedan har en förståelse för behandlingsalternativ är nödvändigt. Även om det finns många icke-invasiva metoder för att behandla ryggont, om dessa inte för att lindra symtomen blir ryggkirurgi ett fungerande alternativ och bör betraktas

Innan ryggkirurgi

Innan ryggkirurgi du kommer att behöva genomgå en MR för att fastställa orsaken till ryggvärk. Din kirurg kommer att använda MR-resultat i kombination med andra tester för att avgöra kirurgiskt ingrepp som kommer att vara mest fördelaktigt för ditt tillstånd.

Typer av ryggkirurgi

Det finns olika tillbaka operationer som utförs för att behandla vissa ryggmärgsskador och villkor. Dessa sträcker sig från minimalinvasiv laser operationer till mer komplexa förfaranden.

Minsta möjliga ingrepp

Minimalinvasiv operationer utförs ofta som polikliniska åtgärder eller med en övernattning sjukhusvistelse, och har kortare återhämtningstid. Dessa inkluderar laser discectomies och andra typer av mikrokirurgi.

Ingrepp

Vissa kirurgiska ingrepp, speciellt sådana som används för att behandla problem med kotor, är ofta mer komplexa och kräver narkos och längre sjukhusvistelser, och har utökat återhämtning gånger.

Missuppfattningar

Även ryggkirurgi visar hög svarsfrekvenser vid lindra ryggont, kommer med inneboende risker och bör alltid övervägas ditt senaste val i behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.