sjukgymnastik för finmotorik

"Motorik" avser kontroll av musklerna i kroppen. Delas i stort sett i fina och grovmotorik, dessa termer täcka alla rörelser eller handlingar i den mänskliga kroppen. Medan grovmotorik itu med större kroppsrörelser, finmotorik innebära mindre rörelser som de i fingrarna, mun och tunga. Människor med missbildningar i hjärnan har problem med sin finmotorik och kräver sjukgymnastik för att utveckla dem

modellera

Clay modellering är en allmänt använd metod för att utveckla finmotoriken. Den kan användas för barn och vuxna. Clay modellering kan hjälpa till att utbilda en person med fina problem motoriska bättre använda sina fingrar. Genom lera modellering, kan en person få kontroll över fingerrörelser och börja använda dem på ett mer effektivt sätt. Övningarna som krävs i lera modellering kan förbättra gripa, böjning och böjning makt på fingrarna, vilket i sin tur skulle ge personen att börja använda händerna för vardagliga sysslor.

Pendulum

Pendulum terapi är ett effektivt medel för att utbilda människor att utveckla förmågan att kontrollera alla transporter av deras ögon. Genom att ha en person titta på en pendel som svänger från sida till sida, behandlingen inte bara stärker ögonmusklerna, men ökar också objektspårning förmåga. Genom att hålla pendeln på olika avstånd från ögonen, med fokus förmåga kan också förbättras.

Spårning

Tracing innebär att placera ett papper med en design under en skärm eller rispapper. Personen skulle då vara skyldig att upprätta designen på skärmen. Övningen hjälper till i utvecklingen av hand-öga-koordination när utnyttjar design bakgrunden. Det förbättrar också fingergrepp och handrörelser som den person är skyldig att kontrollera handrörelser när spårning.

Stress Balls

Stress bollar kan bidra till att förbättra finmotoriken i händerna "förstå makt och finger flexibilitet. Fysisk terapi med stress bollar av varierande mjukhet och hårdhet pressas kontinuerligt kan bygga handtaget av patienten och lära ut hur man greppet olika objekt. Det gör också händer och fingrar starkare.

Målning

Måleri och färg fylla i på förhand ritade figurer och siffror är en annan metod för att utveckla finmotoriken. Målning förbättrar hand-öga-koordination eftersom det kräver att patienten att hålla en pensel och noggrant fylla färger i formerna. Det förbättrar också visuella färdigheter genom att visa hur man skiljer och associera mellan former och färger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.