vad är nedsatt syn?

Synsvaga varierar från måttligt nedsatt till nästan total blindhet som inte kan korrigeras med glasögon eller kirurgi. Makuladegeneration, grå starr och diabetesretinopati är några av de sjukdomar som kan orsaka nedsatt syn

Överväganden

Nedsatt syn kan omfatta den totala oskärpa som orsakas av grå starr. Även borttagning av grå starr är möjligt i ett friskt öga inte alla grå starr kan tas bort, enligt den amerikanska Optometric Association.

Fler Överväganden

Nedsatt syn kan vara resultatet av en förlust av det perifera seendet orsakas av glaukom eller stroke, enligt den amerikanska fonden för Blind. Läkemedel eller operation kan minska synförlust.

Betydelse

makuladegeneration, som påverkar näthinnans funktion, kan också orsaka nedsatt syn på grund av en förlust av central syn.

Orsaker

Diabetes kan orsaka läckage i blodflödet till ögats näthinna, vilket resulterar i diabetesretinopati. Skador på näthinnan kan vara oersättliga och resultera i nedsatt syn.

Varning

Enligt livescience. com ca 135 miljoner människor har nedsatt syn. Symtom på nedsatt syn bland annat att ha svårt att känna igen ansikten, läsa eller göra uppgifter, till exempel sömnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.