vad är orsakerna till kroniskt illamående & diarré?

Kroniskt illamående och diarré kan vara symtom på allvarlig gastrointestinal sjukdomar. Kontakta läkare om pågående diarré och illamående. Medicinska tester kan utföras för att avgöra om en bakomliggande sjukdom förekommer

Identification

Enligt Mayo Clinic, är kronisk diarré definieras som diarré som varar mer än fyra veckor. Diarré är ofta tillsammans med illamående, uppkördhet, magkramper och magsmärtor.

Funktion

Normalt passerar smälta maten genom tjocktarmen där de vätskor absorberas. Diarré inträffar när antingen avfall passerar för snabbt eller när kolon ur stånd att absorbera vätskor på grund av inflammation på grund av sjukdom.

Orsaker

Kronisk diarré kan uppstå som ett resultat av laktosintolerans, colon irritabile, inflammatorisk tarmsjukdom, celiaki, Crohns sjukdom eller ulcerös kolit. Kronisk diarré ibland inträffar efter gallblåsan kirurgiska ingrepp eller andra buken operationer.

Förebyggande /Lösning

Om du har kronisk diarré är det viktigt att dricka mycket vätska för att förhindra uttorkning. Dricka en elektrolyt dryck som en sportdryck kan återupptas. Prova att eliminera mejeriprodukter för att avgöra om diarré är relaterat till laktosintolerans.

Varning

Kronisk diarré kan leda till uttorkning, som kan vara livshotande. En läkare bör konsulteras om uttorkning är misstänkt eller om blod finns i avföringen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.