vad är orsakerna till ögat vårtor?

Eye vårtor visas på ögonlocken och omgivande områden. De har flera orsaker, nämligen humant papillomvirus (HPV), herpes zoster och hiv /aids. Flera behandlingar finns

HPV

Eye vårtor som orsakas av HPV är antingen digitate (horn eller finger-formad) eller filiform (sträng-formad). De är smittsamma och kan lätt spridas till andra delar av kroppen.

Behandling för HPV Eye vårtor

De två huvudsakliga metoder för behandling av befria ögon vårtor orsakas av HPV är kryokirurgi borttagning (användning av frysning agenter) eller excision (kirurgiskt avlägsnande).

HIV /AIDS

Eye vårtor orsakas av hiv /aids kallas mollusker. De närvarande som uppkommit, papule-formad utväxter runt ögonen och andra kroppsdelar. Oftast är de behandlas med avlägsnande av det själva tillväxttakten, ofta genom kryokirurgi rättsmedel.

Herpesvirus (zoster)

Vårtor runt ögonen som orsakas av herpesviruset kallas herpes zoster. De visas ofta som blåsor och kan vara ganska smärtsamt. De behandlas med orala läkemedel mot virusinfektioner.

Expert Insight

På inrådan av American Academy of dermatologer, i fall av ögat vårtor orsakas av en herpes zoster-infektion är snabb behandling avgörande. Annars har glaukom och blindhet varit känt för att ge.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.