vad gör antiinflammatoriska göra för reumatoid artrit?

Antiinflammatoriska medel är ofta de första val av läkare och patienter när det gäller att lindra reumatoid artrit smärta. Med så många alternativ, här är några tips om hur man väljer en anti-inflammatorisk och hur väl det kommer att fungera

Definition

Den korrekta termen för anti-inflammatoriska är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel eller NSAID. MedicineNet. com definierar NSAID som någon smärtstillande medicin som syftar till att blockera cox enzymer, som främjar inflammation, smärta, feber, blodproppar och skyddar slemhinnan i magen.

Effekter

NSAID blockerar produktionen av COX enzymer, vilket minskar feber, smärta och inflammation. NSAID används ofta för feber och mindre smärta, såsom artrit, huvudvärk och tendinit.

Funktioner

attraktiv egenskap av NSAID är deras säkerhet och det breda utbudet av alternativ. De är också populärt på grund av den lägre doser som är nödvändiga med några av de nyare NSAID.

Typer

Aspirin kan vara den mest kända och mest använda NSAID, som går tillbaka till antikens Egypten. NSAID alternativen finns ibuprofen, naproxen, celecoxib och etodolac.

Överväganden

Enligt MedicineNet. com, NSAID-användare löper ökad risk för magsår och frågor magen, t ex halsbränna eller illamående. NSAID-användare har också en ökad risk för förlängd blödning efter en skada eller operation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.