vete känslighet symtom och smärta i urinblåsan

Vete känslighet är oförmågan att smälta vete proteiner, till exempel gluten, fullt. Även om det inte kända för att orsaka störningar i urinblåsan direkt, kanske vetegluten förvärra symtom på villkor som interstitiell cystit hos känsliga individer

gastrointestinala symtom

Eftersom vete passerar genom mag-tarmkanalen direkt, GI-symtom är ofta de mest förekommande hos personer med vete känslighet. Vanliga symtom är uppblåsthet, illamående och förstoppning eller diarré.

Känslighet

Trots att inte lika allvarlig som vete allergi, vete känsligheten kan orsaka fördröjd allergiliknande symptom, som nästäppa, hudutslag och trötthet.

Interstitiell cystit

Den pro-inflammatoriska egenskaper av vetegluten kan förvärra symtom på urinblåsan villkor såsom interstitiell cystit, enligt womentowomen. com. Andra möjliga orsaker till smärtor i urinblåsan inkluderar blåsa infektion, endometrios och cancer i urinblåsan.

Överväganden

I vissa fall kan symtom på vete känslighet signal ett mer allvarligt tillstånd som celiaki, ett tillstånd där kroppens immunförsvar angriper tunntarmens när gluten förtärs. Utan behandling celiaki kan leda till allvarliga komplikationer som osteoporos och lymfom.

Förebyggande /Lösning

Människor med vete känslighet kan förhindra symtom genom att undvika eller begränsa exponeringen för livsmedel som innehåller vete. Urinblåsan smärta kan lindras med hjälp av over-the-counter smärtstillande och en värmedyna men bör alltid undersökas av en läkare för att utesluta allvarligare tillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.