Epsom salt hydroterapi för sårvård

Epsom salt har många användningsområden, från trädgården till hemmet. Du kan behandla många sår och skador med Epsom salt hydroterapi att främja snabbare läkning och förhindra infektion. Epsom salt är billigt, och du kan köpa det på nästan alla apotek eller stormarknad. Se en läkare för några allvarliga eller långvariga sår, och håll alltid sår och skador ren och skyddad från länder utanför bakterierna

bug bites och stickor

hjälpa till att lindra smärta, klåda och inflammation i bug bites med en skön Epsom salt blöt genom att blanda två koppar Epsom salt med en liter varmt vatten. Blötlägg det drabbade området i lösningen tills vattnet svalnar. Upprepa flera gånger om dagen om det behövs tills bettet läker eller smärta och rodnad avta. För biter på lättåtkomliga områden, till exempel händer och fötter, kan du Lägg blandningen i en skål eller hink i blöt. För områden som är svårare att suga, såsom bålen eller låren, doppa blandningen på en ren handduk eller trasa och applicera det som en kompress. Epsom salt komprimerar arbetar också med att kunna dra ut flisor.

Blåmärken och inre Sår

För blåmärken, värkande muskler och inre skador, fyller ett badkar med varmt vatten och sakta häll två koppar Epsom salt under rinnande kran så att saltet löser sig i badet. Du kan använda mer Epsom salt för stora baljor. Blötlägg i Epsom salt bad i minst 12 minuter tre gånger i veckan för att hjälpa blekna blåmärken och enkel värkande muskler och senor. Saltet suger kan också hjälpa till att lindra svullnaden från skador och blåmärken.

Kirurgiska sår

Många kirurgiska sår kan behandlas med Epsom salt suger. James River fot och fotled Clinic avråder sina patienter som har haft tånagel operation för att suga deras helande foten i en balja med varmt vatten och Epsom salt två gånger dagligen i en vecka startar dagen efter operationen. Kliniken rekommenderar också patienter som har haft vårtor bort att njuta det drabbade området i en liten skål med varmt vatten blandat med en msk av Epsom salt två gånger dagligen. Kirurgiska sår bör behandlas med försiktighet, och du ska aldrig gnugga dem torra. Klappa huden torr och sedan låta såret lufttorka i ytterligare tre till fem minuter innan någon medicinering eller förband som rekommenderas av din läkare eller kirurg. Fråga alltid din läkare innan du använder Epsom salt om operationssår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.