FDA-godkända lasern hårväxt

År 2002 godkände den amerikanska myndigheten Food and Drug Administration (FDA) låg terapi nivå laser (LLLT) som en säker och effektiv behandling mot håravfall

Funktioner

LLLT, även kallat Kall laser behandling eller mjuk behandling, innebär användning av ljusenergi för att stimulera hårväxt och tjockna håravfall. Behandlingen är smärtfri och fri från biverkningar.

Så fungerar det

Ljuset absorberas av cellerna och hårsäckar i hårbottnen, stimulera processer i cellen som utlöser hår restaurering. Denna typ av laserbehandling inte innebär användning av termisk (värme) energi, så det finns ingen risk att skada eller brännande i vävnaden.

Förfarande

Patienter som inte kräver narkos eller smärtstillande medicin, eftersom processen är smärtfri och inte innebär någon nertid eller återhämtningstid. Flera paneler av ljusenergi behandla alla i hårbotten samtidigt i en behandling session som varar från 20 till 45 minuter.

Fördelar

Förutom att vara smärtfri och fri från biverkningar och stillestånd, LLLT återställer hårväxt och tjockare hår utan ett kemiskt beroende att upprätthålla effekter efter behandling. Det kan också användas tillsammans med andra behandlingar hår restaurering.

Mindre bra

LLLT krävs flera, konsekvent behandling sammanträden för att ge resultat. kravet på antal sessioner beror på hår och hårbotten skick. Bernstein Medical Center för Hair Restoration, till exempel, erbjuder en 12-månaders LLLT program hår restaurering som startar med tre sessioner per vecka, avsmalnande till en behandling per månad.

Hem Produkter

I januari 2007, FDA godkändes den första hemmabruk LLLT produkt, en kam som använder samma teknik och funktion (om än mindre intensivt och mer kompakt) att tjockna gallring hår och förhindra skallighet. Produkten kallas "HairMax Laser Comb. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.