Vilka är orsakerna till håravfall kring hårfästet?

Även om inte en farlig sjukdom, kan håravfall orsaka missnöje med sitt utseende och påverka självkänsla. Beroende på vilken typ av håravfall kan det finnas effektiva behandlingar som är tillgängliga

håravfall

Håravfall kan förekomma i olika mönster. Individer kan förlora hår diffust, med det gallring i hela hårbotten, eller i en bestämd plats, såsom hårfästet.

manligt håravfall

Manligt håravfall är en orsak till håravfall runt hårfästet. Hårsäckar reagerar på hormoner som inte längre växer nya hårstrån vid anläggningen, som vanligtvis drar sig tillbaka i form av bokstaven "M"

Traction Alopecia

Håravfall kring hårfästet också kan orsakas av dragkraft alopeci, som vanligtvis inträffar när håret är drog tillbaka i trånga frisyrer, till exempel flätor eller hästsvans. Med tiden, konstant dra skadestånd hårsäckarna som leder till skallighet längs hårfästet.

Behandling

Manligt håravfall kan behandlas med läkemedel såsom minoxidil och finasterid eller med hårtransplantation kirurgi. Traction Alopecia kan vändas så länge den är fångad tidigt.

Överväganden

När medicin används för att behandla håravfall runt hårfästet det får inte avbrytas, som en gång den stoppas den växt ut hår kommer att upphöra att frodas och ytterligare skallighet kan förekomma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.