biverkningar av out-of-date albuterol

Albuterol är i huvudsak ett vitt, kristallint fast, lösligt i etanol. I kontrollerade kliniska prövningar, slappnar denna medicin smidig luftrörsmusklerna och minskar överkänslighet, eller "kittlig lungor," utmärkande för astma. Även känd för att ha flera obehagliga men oftast tillfälliga biverkningar, tycks det inte finnas någon ökad fara för att använda albuterol länge passerat sitt utgångsdatum

Hållbarhet

utgångsdatum tryckt på apotek etiketter är i allmänhet ett år efter det recept är fylld. Albuterol är en populär medicin som inte sitter länge på apotek hyllor, handlaren ständigt ny ordningsföljd och utsättning. Det är osannolikt att läkemedlet även är nära tillverkarens utgångsdatum som är betydligt längre. Även argumentet kan göras att ett år från det att den öppnas verkar rimligt, om den förvaras på rätt sätt, bör albuterol vara säkra och effektiva under flera år, enligt Lawrence Koenig, Pharm. D. , Ägaren av receptet Center Indio, Kalifornien. "Jag skulle ge den till min egen familj, sade han.

Officiella Study

Enligt en Food and Drug Administration (FDA) studie för den amerikanska militären som startades 1985, 90 procent av receptbelagda och receptfria läkemedel förblir säkra och effektiva upp till 15 år. Resultaten av denna studie publicerades först i "The Wall Street Journal" av journalisten Laurie Cohen i april 2000. Tillverkare test sällan mer än två år eftersom det inte finns något ekonomiskt incitament för att garantera potens.

Albuterol Inhalatorer

Enligt tillverkaren Armstrong Pharmaceuticals bör inhalatorer lagras mellan 59 till 86 grader C. Terapeutiska effekten av läkemedlet minskar när kapseln är kall, den ska skakas och värmas till rumstemperatur före användning. Precis som rekommenderas vid en första användning, ett "test spray" rekommenderas innan du använder inhalatorn om den inte har använts under längre perioder. Varje inandning levererar 90mcg av albuterol från munstycket och staternas tillverkaren en kapsel innehåller 200 doser. Efter 200 doser, kommer kapseln inte vara helt tom, men Armstrong Pharmaceuticals stater i medfölljande att "rätt mängd medicin i varje ansättning inte kan säkerställas" bortom de 200 doser. För att försäkra styrka, kan räkna doser vara viktigare än medvetenhet om utgångsdatum.

Biverkningar

Albuterol har varit kända för att höja blodtrycket och göra hjärtproblem värre. Vanliga biverkningar är hjärtklappning, bröstsmärtor, snabb puls, skakningar, nervositet, irritation i halsen, halsbränna, ovanlig smak, muntorrhet, sömnlöshet, illamående och kräkningar. Verkan av albuterol varar i ungefär sex timmar. Oavsett om medicinering har löpt ut eller inte, inte överstiger den ordinerade dosen.

Undantag

Det är klokt att undersöka medicinering före användning oavsett hur gammal den är. Albuterol vätska för användning i nebulisatorer är också allmänt anses säkert och effektivt för år efter utgångsdatum. Det bör förvaras i originalförpackningen och skyddas från extrema temperaturer. Alla läkemedel som är missfärgad eller innehåller fällning ärendet är misstänkt. När du är osäker, rådfråga en farmaceut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.