orsakerna till inkontinens hos tonåringar

Medan inkontinens vanligare hos yngre barn och vuxna, kan det hända vem som helst, inklusive tonåringar. Diskuterat problemet kan vara pinsamt, men din läkare kan erbjuda behandlingsalternativ

Infektioner

En urinvägsinfektion kan skapas inflammation och irritation i blåsan, vilket kommer att leda till plötsliga starka begär att urinera. Detta kan orsaka inkontinens om en tonåring inte kan nå ett badrum i tid.

Behavior

Om en tonåring regelbundet förbiser behovet att urinera, för att undvika att ta en paus från en aktivitet han tycker, som att spela tv-spel, kanske han inte kunna känna igen signaler som hans blåsan är full, vilket leder till urinläckage.

fysikaliska problem

En tillväxt inom urinvägarna kan orsaka inkontinens. Okontrollerad diabetes kan också utlösa blåsa läckage.

Behandlingar

Om en infektion orsakar inkontinens kan antibiotika klara det. Behavioral orsaker kan hanteras med beteendeterapi behandling. Ta bort en tillväxt från urinvägarna eller föra en tonårings diabetes under kontroll kan också lösa inkontinens.

Överväganden

De flesta barn uppnår blåskontroll efter ålder fyra eller fem och bibehålla det genom tonåren och vuxenlivet. Inkontinens hos tonåringar bör inte ignoreras eftersom det kan tyda på en allvarlig fysisk sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.