hur man läser din synundersökning

En omfattande synundersökning innebär flera tester. Synundersökningar omfattar utvärdering av externa strukturer som hornhinnan, bindhinnan och ögonlock. Dilatation av eleven tillåter inspektion av linsen, näthinnan och bakre delen av ögat. Muskelfunktionen tester kontrollera hur effektivt ögon ändrar sitt fokus, och hur väl de rör sig tillsammans, dessa tester bedöma din förmåga att se klart enstaka bilder. Kontroll färgseende, djupseende och perifera seendet är också del av ett komplett tentamen. . Och om synskärpa tester tyder du behöver korrigerande linser får du ett recept på ingående av tentamen
1.
Granska din totala recept för korrigerande linser. Detta bör en formell skriftlig anvisning som visar informationen som fått under din ögonundersökning. Koder med tillhörande nummer skall ange vilken typ av linser du behöver för att rätta till dina synproblem.
2.
märke till de koder OD och OS. Dessa är de latinska förkortningar för Oculus Dexter (OD), eller höger öga, och Oculus olycksbådande (OS) eller vänster öga. Du kan istället se höger öga och vänster öga på din ordination.
3.
Hitta en etikett som heter "sph" eller sfär. Denna term hänvisar till din sfäriska brytningsfel. Ett positivt tal punkter till översynthet, eller farsightendness och ett negativt tal anger närsynthet, eller närsynthet. Sphere är vanligtvis det första numret av dina glasögon recept.
4.
Kontrollera om en etikett för "cyl" eller cylinder visas på recept. Cylinder hänvisar till astigmatism, en ögonsjukdom där ytan av hornhinnan inte är helt sfärisk. Astigmatism hindrar ljuset från att fokusera på en punkt i ögat, vilket skapar förvrängda bilder. Cylindern brukar anges som den andra siffran i din monokel recept.
5.
Igenom siffrorna för sfär och cylinder. Dessa siffror visar brytningsfel mätt i dioptrier. Om inga brytningsfel finns, du har normal syn och i stället för ett nummer, kommer ditt recept läsa "pl" eller plano, vilket betyder noll.
6.
Titta på den tiden som kallas axel på recept. Detta nummer hänvisar till lokalisering och orientering av astigmatism om en sådan existerar, och är noterade i grader 1-180.
7.
Kontrollera om en kod som heter "behandlingen lägga till" eller Lägg . Detta avser ett extra recept för läsning och närbild arbete. Detta innebär att du kräver mer än en typ av lins för att korrigera synfel. Din läkare kommer att informera dig om du är en kandidat för bifokala, eller om du behöver två uppsättningar av glas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.