läkemedel att ta för svindel

Vertigo kan orsakas av problem med ögonen, sensoriska nerver och innerörat. Vissa lindriga fall av svindel kan kontrolleras genom att undvika vissa livsmedel, drycker och tobak, men svårare fall kräver ofta medicinering. Läkemedel för att kontrollera svindel kan hjälpa patienter att hitta lindring av yrsel, även om de flesta svindel droger inte behandlar den bakomliggande orsaken till symtomen.

Antibiotika

Vertigo ofta orsakas av innerörat infektioner orsakade av bakterier. Antibiotika hjälper till att bekämpa bakterier och rensa infektion. Vanliga antibiotika för behandling av öroninfektioner inkluderar amoxicillin och ceftriaxon. Vissa människor är allergiska mot vissa antibiotika, så det är viktigt för patienterna att meddela sin läkare om några kända allergier innan du tar receptbelagda antibiotika. Patienterna bör också röja nuvarande medicinering för att deras vårdgivare att undvika problematiska interaktioner.

Antivert

Antivert är ett vanligt läkemedel som förskrivs till patienter lider av svindel från en mängd olika orsaker. Antivert är en antihistamin som kan lindra svindel symtom såsom illamående och kräkningar. Patienter som är allergiska mot Meclizine bör inte ta Antivert. Antivert kan orsaka dåsighet, och smärtstillande medel, sömntabletter, läkemedel depression och ångest läkemedel kan intensifiera denna effekt. Patienter med astma, andningsbesvär, förstorad prostata, problem urinering eller glaukom bör kontrollera med sin läkare innan du tar Antivert.

Dramamine

Dramamine är en annan antihistamin som kan bidra till att minska svindel symptom. Som med Antivert, bör patienter med andningsproblem, problem urinering eller glaukom råda sina läkare innan du tar Dramamine. Dramamine kan orsaka dåsighet och förändringar i tankeverksamhet och reaktionstid, varför patienter bör vänta med att köra bil eller använda tunga maskiner tills de vet hur Dramamine kommer att påverka dem. Patienter med allergi mot Meclizine ska inte ta Dramamine.

Phenergan

Phenergan är ett antihistamin ofta förskrivs till patienter som lider av svindel. Biverkningar av Phenergan inkluderar dåsighet, trötthet, sömnlöshet och darrningar. Äldre personer är mer benägna att drabbas av biverkningar från Phenergan. Patienter bör inte dricka alkohol medan du tar Phenergan eller köra tills de vet hur medicinen påverkar dem. Patienter som har haft kramper, högt blodtryck, leverproblem, njursjukdomar, hjärtsjukdomar, andningsproblem, magsår, sömnapné, glaukom, förstorad prostata eller låga nivåer kalcium bör upplysa sin läkare om dessa villkor innan du tar Phenergan.

Klonopin

klonazepam läkemedel såsom Klonopin kan hjälpa till att lindra svindel symptom. Klonopin oftast används till patienter som är allergiska mot Meclizine eller för patienter där Meclizine är ineffektivt för att kontrollera yrsel och illamående i samband med svindel. Det vanligaste biverkningarna av Klonopin är dåsighet, förvirring och minskad samordning.

Prednison

Patienter som lider svindel som ett symptom på Méniu00E8res sjukdom kan genomgå en kort kurs av en kortikosteroid, såsom prednison, för att minska inflammation i innerörat. Minska svullnad kan bidra till att stabilisera trycket i örat och normalisera höra att minimera effekterna av svindel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.