md vs od synundersökning

Din vision är en av dina mest ovärderliga tillgångar. Du vet att du måste ha regelbundna ögonundersökningar för att bevara synens gåva. Men hur väljer du mellan flera olika typer av ögat yrkesverksamma

Typer

De tre vanligaste typerna av yrkesmän ögonvård omfatta optiker (OD), ögonläkare (MD) och optiker. En optiker är inte en ögonläkare, men en tekniker som fyller skrivna ordinationer för glasögon eller kontaktlinser. Optiker och ögonläkare ögonläkare.

Optometrister

En optiker är en läkare som optometri (OD). Denna typ av ögonläkare är kvalificerad att utföra allmänna ögonundersökningar, undersöker för både syn och hälsoproblem. Vissa ge synsvaga vård och vision terapi.

Ögonläkare

ögonläkare är läkare (MD). Ögonläkare kan utföra full synundersökningar och många olika typer av ögonoperationer. De kan också diagnostisera och behandla sjukdomar i ögat och ordinera medicin.

M. D. vs OD

Båda typerna av ögonläkarna kan utföra kompletta synundersökningar. De är båda utbildade för att upptäcka sjukdomar som kan kräva medicinsk behandling. Men om du vet att du har ett befintligt medicinskt problem med dina ögon, som grå starr, glaukom eller makuladegeneration, du kan behöva de högutbildade vård som ges av en MD Om din OD upptäcker du behöver ögonkirurgi, kommer han att hänvisa dig till en MD

Överväganden

Om dina ögon är friska, är den typ av ögonläkare du väljer upp till dig. Men om du har några medicinska problem som påverkar dina ögon, eller misstänker att du kan ha denna typ av problem, kom ihåg att bara en ögonläkare kan erbjuda ett komplett utbud av behandlingsalternativ, inklusive kirurgi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.