Hur sova efter livmoderhalsen hals kirurgi

Allt du gör efter ryggkirurgi bidrar till din totala återhämtning och framgången av förfarandet . Kirurgiskt ingrepp i halsryggen omfattar spinal fusion, byte av bromsskiva , lamindectomy och discectomy . Varje förfarande har olika grad av invasionsförmåga och längd återhämtningstid. Oavsett vilket förfarande du har haft , vill du se till att du inte vrider din ryggrad när de sover

Hur sova efter Cervikal Neck Surgery


1 .
Placera nackkrage runt halsen . Det måste vara säkert , men inte för hårt. Du vill inte att känna som om din andning är trängd , men du vill begränsa nackrörlighet .
2 .
Sitt vid kanten av sängen och sedan ligga ner långsamt . Du kan behöva någon att hjälpa dig att förhindra belastning på ryggen . Eftersom du behöver pivot från sittande position med överkroppen vinkelrätt mot sängen , måste du rotera skinkorna samtidigt föra benen upp på sängen . Sitt tillräckligt nära sängens huvudända vara i rätt position för liggande när du har fällas .
3 .
Luta dig tillbaka till en kudde . Människor vill olika lutning när de sover . På sjukhuset, kan du be en sköterska att höja sängens huvudända så det är lättare för dig att luta dig tillbaka . Hemma , be om hjälp för att stödja ryggen så att du inte anstränga halsen när du sänker dig själv . Om sängen är reglerbar , få hjälp med lutning .
4 .
Placera en kudde under knäna . Detta eliminerar ytterligare stress i nedre ryggen och håller spinal kurvorna i sin normala position.
5 .
Du ska sova på rygg om inte annat anges av läkaren . Om du behöver flytta eller rulla under sömnen för att förhindra stelhet , be om hjälp med en " log rulle . " I en logg rulle , dina höfter , axlar och nacke tur på samma gång , att hålla din ryggrad rak . Räkna med att sova för korta tidsperioder och vaknar ofta på grund av smärta och obehag .
6 .
Ta smärtstillande medel som förskrivs och behov. Detta kommer att hjälpa dina muskler slappna av, minska smärta och hjälpa dig att sova bättre .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.