det bästa sättet att sova med nästäppa

Nästäppa eller snuva kan hålla dig från att få en god natts sömn. Överbelastningen i näsan gör det svårt att andas in och ut, så att du måste öppna munnen för att andas. Detta kan orsaka snarkning samt att torka ut slemhinnorna i halsen, så att du måste hosta och vakna du

Keep Your Sovrum Clean

dammkvalster och andra främmande partiklar i luften kan orsaka nästäppa. Dessa partiklar kvar i luften och på hushållens ytor som Sängbord och sängkläder. Tvätta sängkläder regelbundet för att minska föroreningar. Dessutom, tvätta din kudde, överkast och snuttefiltar ofta för att minska eventuell irriterande. Damm ditt sovrum med en dammtrasa som fångar upp damm istället för att bara trycka på dammet runt. Dammsug mattan med en dammsugare med HEPA-filter. Med dessa åtgärder kommer att minska damm kvalster och andra partiklar som kan bidra till nästäppa.

Luftfuktare

Överväg att lägga till en luftfuktare till sovrummet för att hålla luften fuktig medan du sover. Luftfuktare tenderar att minska nästäppa, vilket gör det lättare att sova natten igenom. Se till att du rengör luftfuktaren minst en gång var tredje dag för att hålla det fungerar optimalt. En smutsig befuktare kan faktiskt släppa bakterier i luften köper överbelastning värre.

Saline Sprays

Använd koksaltlösning sprayer strax före sänggåendet för att kontrollera och minska nästäppa. Den saltlösning spray sköljningar och återfuktar näsan. Att använda den precis före sänggåendet godkänner överbelastning under en period, vilket gör att du sover bättre.

Sleep Positioner

försöka sova på er sida eller mage om möjligt för att undvika möjligheten att öppna munnen. När du sover på rygg i munnen faller oftast öppna och detta gör att munnen och näsan för att torka ut. Detta kan lägga till trafikstockningar och orsaka hosta. Stötta upp huvudet med ytterligare en kudde. Om möjligt, köp en justerbar säng så att du kan höja ditt huvud medan du sover. Den justerbara sängen ger ytterligare stöd för hela övre delen av kroppen, vilket gör det mindre sannolikt för dig att halka av kudden stöd. Genom att hålla huvudet högt hela natten och sänkbar säng hjälper till att kontrollera nästäppa genom att låta överbelastning rinna medan du sover.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.