hur att sova på sidan efter total knäledsplastik

Knäledsplastik kan förändra en människas liv till det bättre på många sätt . Många patienter kan återuppta aktiviteter som de inte har kunnat göra under en tid . Sova efter en total knäledsplastik kan presentera något av en utmaning , dock , och lära sig några knep som hjälper dig att sova i olika positioner kan komma till hands

sova på sidan


1 .
Ta en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom acetylsalicylsyra eller ibuprofen cirka 30 minuter innan du går till sängs . Kontrollera med din läkare om dosering och eventuella biverkningar. Ta inte detta om du redan tar medicin för smärta .
2 .
Om möjligt, ta ett varmt bad innan sängen . Detta löser det gemensamma , uppmuntrar blodflöde och slappnar av kroppen och sinnet , förbereder sig för en bättre nattsömn .
3 .
Placera en extra filt på sängen för att täcka knäna medan du sömn . Eftersom kroppen sänks temperaturen ner under sömnen , kan kalla " komma in " det gemensamma och få den att värka . Hålla den varm är nyckeln .
4 .
Klättra ner i sängen och rulla över på den sida du vill sova på . Placera en extra kudde mellan knäna och eventuellt mellan anklarna , liksom . Detta ger stöd och kudde som dina ömma knä kommer att behöva vara bekväm i detta läge .
5 .
Var beredd på att vakna upp när du byter positioner . Om du inte sover i samma ställning hela natten , du kommer sannolikt att väcka när du vänder dig i sömnen . Om du slår till den andra sidan , måste du flytta på kuddar mellan knäna för att undvika smärtan av knäna vilar på varandra.
6 .
Använda en lokalsmärtlindrande till knäet vid läggdags kan också hjälpa . Följ anvisningarna på etiketten , eftersom vissa av dessa är starkare än andra .

tips och varningar


 • inslagning knät innan sängen kan ibland föreskriva att extra lager av stöd och dämpning , särskilt om du är fortfarande färskt i återhämtningsprocessen .
 • Använd aldrig ett lokalsmärtlindrande till en färsk eller helande snitt . Om din kirurg ger OK , kan du använda det runt kirurgi platsen, men stannar drygt två inches från den .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.