genetiska faktorer i hjärtsjukdom

Hjärtsjukdomar är nummer ett dödsorsaken i USA, men många människor är omedvetna om de många genetiska faktorer som kan bidra till hjärtsjukdom. Det är viktigt att veta din egen släkt för att bedöma dina riskfaktorer. Här är några av de vanligaste genetiska faktorer som orsakar hjärtsjukdomar.

Högt kolesterol

Högt kolesterol är vanligen lämnas via genetik och är en av de ledande faktorer för hjärtsjukdom. Om en av dina föräldrar har högt kolesterol, din ökar risken också. Besök din läkare för att få dina kolesterolnivåer testas. Högt kolesterol kan modereras med en hälsosam kost, motion och /eller medicinering.

Högt blodtryck

En annan gemensam genetisk faktor som ökar risken för hjärtsjukdomar är högt blodtryck. Du är mer benägna att utveckla högt blodtryck om dina föräldrar har det. Högt blodtryck kan också påverka alla åldersgrupper, så det är viktigt att övervaka dina barn. Även familjen genetik kan orsaka hjärtsjukdomar är din livsstil nyckel. Motion och en hälsosam kost kan både hjälpa till att hålla blodtrycket lågt.

Diabetes

Om du bor med diabetes, är din risk för hjärtsjukdom är högre än genomsnittet. Återigen, genetik spelar en stor roll i din risk för diabetes. Tidig diagnos och behandling av diabetes är mycket viktigt att sänka risken för hjärtsjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.