hur man extraherar jojobaolja

Jojobaolja är ett extremt effektivt fuktgivande vätska tas från utsäde av jojoba trädet. Det används ofta i moisturizers, akne behandlingar, hårbalsam, makeup remover, läppbalsam och massageolja. Det mjukar hud och hår och har antibakteriella och anti-aging egenskaper som det främjar tillväxten av nya hudceller. Det har också visat gynnsam för de med hudåkommor såsom eksem och psoriasis och i behandlingen av artrit, mjäll och ögonsjukdomar. Du kan antingen köpa jojobaolja eller extrahera oljan ur frön dig själv. Att extrahera oljan ur frön se fröna innehålla 50 till 55 procent av sin vikt i olja. Använd en press fröolja att utvinna olja, som bör innehålla alla nödvändiga komponenter för utsäde utvinning
1.
Smörj bricka som går på rapsexpeller skruv med matolja. Den expeller skruven är en mycket stor skruv och bricka ser ut som en rund metallring. Sätt in brickan på skruven axeln och för in axeln i pressen buren, som ser ut som en stor tub. Axeln ska komma ut i andra änden av buren. Skruva på pressen buren locket följt av terminalen justeringsbulten (helt enkelt en stor bult) på änden av kapsylen.
2.
Fast vevarmen, vilket är vad du kommer att använder för att trycka på frön, till skruven axeln med en bult. Vevarmen bär en liten likhet med en liten hammare. Dra åt bulten ordentligt med en skiftnyckel.
3.
Placera en liten flaska med färgad lampolja med en veke i pressen buren och håller fast lampan med ett gummiband. Du bör märka en plats för flaskan i pressen buren. Tänd lampan veken och låt pressen bur till värme i 10 minuter.
4.
Placera jojoba frön i en löstagbar plastlock /bin och placera den på toppen av pressen buren. Prova att skära en vattenflaska av plast i två och skruva öppningen till toppen av pressen buren. Placera en liten burk under tryck bur för att fånga oljan. Vrid veven att utvinna olja. Håll en skål under pressen buren locket för att fånga upp eventuellt frö skal, även känd som "tryck kaka. " Försök att vända på veven på 23 till 25 varv per minut. Använd mer frön om så önskas.

Tips och varningar


 • Tryck kaka kan ofta användas som gödningsmedel för växter. Förvara överskott kakan i plasten baggies för senare användning.
 • Håll tryck fröolja borta från barn då den innehåller tungt lösa delar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.