instruktioner för förfyllda Enbrel etanercept

Enbrel förskrivs till personer med måttlig till svår reumatoid artrit. Enligt Enbrel hemsida www. enbrel. com, används den för att minska symptomen, förebygga ledskador förvärras och förbättra fysisk funktion hos patienter. Enbrel levereras som en injektion. Den är utformad för att användas under överinseende av din medicinska leverantör. Du ska bara injicera själv efter avslutad utbildning om förfarandet och dosering. Följande beskriver hur man använder den förfyllda Enbrel, men bör dessa instruktioner inte ersätta träning av din läkare.

Förberedelser för injektionen

Förbered för injektion. Samla de leveranser du behöver. Dessa inkluderar spritkompresser, bomullstussar eller kompress, punktering resistenta engângsbehâllaren och din förfyllda Enbrel. Efter att ha avlägsnat ett av de Enbrels, tillbaka rutan till kylskåpet. Kontrollera att utgångsdatum inte har passerat den sista dagen av de listade månaden. Också visuellt inspektera för missfärgning eller stora partiklar. Om detta är för närvarande inte användas. Små vita partiklar är acceptabla.

Välja injektionsstället

Vänta ca 15 till 30 minuter så att medicinering är närmare rumstemperatur. När du är redo att börja, tvätta händerna noga. Välj sedan din injektionsstället. Denna webbplats bör vara fast och utan blåmärken, sår, bristningar, rodnad och inflammation. De föredragna webbplats är framsidan av låret. Rengör ytan med spritkompresser och inte röra det igen före injektionen.

förbereder sprutan

Ta bort den vita proppen genom att dra. Vrid inte det. Rör inte lila knappen som du trycker den förfyllda Enbrel direkt på injektionsställe i 90 graders vinkel. Detta kommer att låsa upp säkerhetshöljet. Håll trycket kommer att helt dra tillbaka vakten.

Injektion

Press fort den lila knappen. Släpp det direkt. Håll trycket uppe i minst 15 sekunder, väntar för injektion är klar. När du är klar trycker på en bomullstuss eller gasbinda på webbplatsen om det finns någon blödning. Gnugga inte på webbplatsen. Om det behövs, täcka platsen med ett bandage. Släng sprutan i en punktering gratis kärl, separat från annat skräp. Om du har några frågor eller funderingar, ring din läkare eller 1-888-4ENBREL.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.