vad som orsakar en stark urin lukt hos kvinnor?

Vanligtvis har urin liten eller ingen lukt. Vissa sjukdomstillstånd, men kan få din urin för att bli stark-eller illaluktande eller kan påverka lukten av din vulva och flytningar, så att du tror att din urin luktar illa. En stark lukt på urinen hos kvinnor kan vara ofarliga eller ett tecken på ett allvarligt problem.

Dehydrering

Urin som är mörk och luktar starkt som ammoniak kan vara ett tecken på uttorkning, när din kropp inte har tillräckligt med vatten. Enligt BabiesOnline. com, gravida kvinnor löper risk för uttorkning, särskilt i början av graviditeten, eftersom de förlorar vätska när de spyr på grund av graviditetsillamående och kan ha svårt att hålla mat eller vätska ner. Det kan orsaka missbildningar (i början av graviditeten) eller tidig förlossning (i slutet av graviditeten). Gravid eller inte, bör du vara uppmärksam på din urin och andra symtom på uttorkning, som huvudvärk och yrsel, och dricka mycket vatten för att undvika det.

Infektioner

Bakterier i slidan, till exempel trichomoniasis och Gardnerella, kan orsaka dålig lukt i vulva, vilket du tror att ditt urin luktar illa, ger råd Columbias hälsa Alice råd krönikör. Dessutom varnar Mayo Clinic att kvinnor löper större risk än män för att utveckla urinvägsinfektioner, som kan orsaka en illaluktande lukt i urinen, samt brännande vid vattenkastning, feber och ont i ryggen. Läkare kan behandla båda typerna av infektion med antibiotika. En obehandlad urinvägsinfektion kan orsaka njurskador och i gravida kvinnor, för tidigt födda barn, enligt Mayo Clinic.

Rektal Fistlar

En fistel är en onormal förbindelse mellan organ i kroppen. Enligt Mayo Clinic, förlossning, inflammatorisk tarmsjukdom och operation är några av orsakerna till en fistel mellan tarmen och vagina (rectovaginal fistel), vilket kan orsaka starkt doftande flytningar (igen, misstas för starkt doftande urin) och urinvägsinfektioner, som kan orsaka starkt doftande urin. Vesicoenteric fistlar, som uppstår mellan tarm och blåsa, kan också orsaka dålig lukt urin, skriver DrJoseph Basler på eMedicine. com.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.