UV-ljus och vinterdepression

Vintern kan vara den längsta säsongen, särskilt för dem som lider av en viss typ av vinterdepression, så kallade Seasonal Affective Disorder. Det drabbar kvinnor mer än män, och oftast uppkomsten är i 30-talet. Behandling med ljus är standardbehandling

UV-ljus

ljusterapi eller ljusterapi för årstidsbunden depression är ganska effektiv, måste dock vissa försiktighetsåtgärder vidtas. Ultraviolett (UV) ljus måste filtreras, eftersom det kommer att skada ögon och hud.

Ljuslådor

Mayo Clinic gör dessa rekommendationer för en ljuslåda för suffererers vinterdepression: Använd en ljuslåda särskilt utformade för SAD, en stödnivå på 10. 000 lux, och ljus riktas strax ovanför siktlinjen inte direkt på eller under. ögonen

Funktion

Ljusterapi skall användas dagligen under dåliga ljusförhållanden årstiderna, vanligtvis från tidig höst fram till slutet av vintern. Om du använder en ljuslåda med 10. 000 lux, är behandlingen oftast bara 30 minuter per dag.

Överväganden

En ljusterapi låda för årstidsbunden depression kan kosta $ 200 eller mer, så om din läkare har en du kan prova första, det är värt besväret. Dessutom kan försäkringar eller inte kan täcka enheten, så titta framåt.

Funktioner

Vissa modeller av ljuslådor för SAD är bärbara, och andra kan vara större. Vissa funktioner som finns är en programmerbar timer, klocka, väggfäste, står, förlängd batterier och väskor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.