lönnsocker & diabetes

Lönnsocker, även känd som lönnsirap, är ett naturligt sötningsmedel som härrör från SAP av sockret lönn. Eftersom det inte bearbetas på samma sätt sockret behandlas, hälsofördelar ibland tillskrivas hjälp lönnsocker istället för socker, ofta med hänvisning till diabetes

Hur Lönnsocker görs

Lönnsocker anses "naturligt" eftersom det är skapat via fotosyntesen i bladen socker lönn, lagras i trä och stiger som SAP under våren. Trädet är "tappas" och söt sav är tillbaka varje år och förädlas till lönnsocker.

Inga kemiska skillnaden

Men "naturligt" det är, är lönnsocker gjord av den kemiska sackaros, som vitt socker, med spårmängder av glukos och fruktos, enligt Cornell University Sugar Maple Forskning och utökade. Maple socker och vitt socker är utbytbara i termer av sötma och sackaroshalt, båda bör användas sparsamt i diabeteskost

glykemiskt index

Diabetiker använda glykemiskt index för att mäta mängden glukos i de livsmedel de äter. . Ju högre nivå --- 100 är den högsta --- desto mer försiktighet behövs. Maple socker och vitt socker sackaros båda register 68, högt upp på index och ett potentiellt problem med diabetes blodsocker.

Vetenskapligt underlag

Enligt Cornell University Maple Bulletin No 301 på lönnsocker och diabetes, inga vetenskapliga bevis finns som visar att lönnsocker är nyttigare för diabetiker att använda än vitt socker.

Diabetiker och Maple sockerintag

Diabetiker måste vara försiktig om alla sockerintag eftersom det kan påverka blodsockerhalten. Kemiskt, vitt socker och lönnsocker har samma potential negativ effekt på blodsockernivån hos diabetiker, enligt Cornell Maple Bulletin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.