CAD och Aspergers symptom

Aspergers syndrom är ett tillstånd där en person har noterat svårigheter med social interaktion och upplevelser repetitiva beteenden och intressen. Cassandra Affective Disorder (CAD) är en term för dem som bor med Aspergers patienter som antingen fått diagnosen eller är odiagnostiserade. CAD är svårt att diagnostisera eftersom drabbade är sannolikt att hänföra dem till de svårigheter att ta hand om någon som är känslomässigt otillgängliga.

Kommunikation

Någon med Aspergers inte har möjlighet att exakt bedöma hur han kommunicerar med andra och deras reaktioner. Enligt Mayo Clinic, ett Aspergers patient får bedriva långrandig, ensidiga samtal utan att känna om lyssnaren lyssnar eller försöker byta ämne. Det kan snedvridas kommunikation genom konstiga ansiktsuttryck, obekväma ställningar kropp eller brist på ögonkontakt. Slutligen kan ett Aspergers lidande har en oerhört svår tid att uppfatta andra människors känslor eller vara känslig känslomässigt.

tvångstankar och Excentriciteter

En person med Aspergers kan ha en extrem fixering vid specifika frågor, såsom tågtidtabeller, väder eller statistik baseball. När vi diskuterar dessa frågor, kan patienten ha en ovanligt snabb, stelt och monoton röst. Fysiskt kan Aspergers sjuke har en konstig promenad som är något klumpig och dålig samordning i allmänhet, enligt Mayo Clinic.

Energi

Cassandra Affective Disorder kan leda till minskad energi i den sjuke. Symptomen på CAD liknar Seasonal Affective Disorder (SAD) som letargi och sömnproblem. CAD patient kan ha ständig trötthet med en oförmåga att slutföra en normal rutin. Det sömnproblem kan omfatta en önskan att försova, sömnsvårigheter och just har vaknat på morgonen.

Interaktion och aktivitet

Att leva med ett Aspergers lidande kan leda till liknande symtom. Sociala problem kan uppstå, enligt Maxine Aston, läkaren som myntade begreppet Cassandra Affective Disorder. Dessa kan leda till en önskan att undvika social kontakt, ökad irritabilitet och en minskning av libido. Det kan finnas depression som innefattar känslor av skuld och en förlust av självkänsla. Det kan också finnas humör förändringar som leder till ångest och extrem aktivitet som kallas hypomani. CAD kan också leda till överätande och en samtidig viktökning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.