ärftlighet och hjärtproblem

Det finns många typer av hjärtsjukdomar, vissa på grund av val av livsstil, en del orsakas av virus eller bakteriella infektioner och andra som orsakas av ärftliga. Det är viktigt att förstå de olika typer av ärftliga hjärtsjukdomar och symtom på dessa sjukdomar så att du kan sätta in förebyggande åtgärder. Du kan behandla ärftliga hjärtproblem med livsstilsförändringar, kirurgiska ingrepp eller mediciner som kan förhindra en allvarlig koronarsjukdom som en hjärtattack

om hjärtsjukdomar

Enligt Mayo Clinic är hjärtsjukdom den vanligaste dödsorsaken för både män och kvinnor över hela världen. Termen "hjärtsjukdomar" beskriver en mängd olika förhållanden som påverkar eller skada hjärtat eller ens blodkärlen. En ärftlig hjärtsjukdom kan vara en fysisk hjärtfel du är född med eller en genetiskt orsakad oförmåga att producera viktiga enzymer.

Högt kolesterol

Kolesterol kan orsaka åderförkalkning, som är en skadlig ansamling av plack i de stora pulsådern i ditt hjärta. Medan åderförkalkning kan bero på dålig kost och brist på motion, kan ärftliga faktorer kan också orsaka detta tillstånd. Personer med familjär hyperkolesterolemi kan drabbas av problem med kolesterol på grund av muterade gener. Personer med denna genetisk mutation kan behöva ta mediciner för att sänka kolesterol, även med bibehållande av en hälsosam kost och livsstil.

Oregelbundna hjärtslag

Vissa ärftliga hjärtsjukdomar orsaka oregelbunden hjärtrytm, som ibland kallas ett blåsljud. Långt QT-och Brugada syndrom är båda exempel på denna typ av ärftlig sjukdom. Enligt Heartgenes hemsida, orsaker långt QT "en elektrisk störning av hjärtats rytm", medan Brugada orsakar ventriklar att hjärtat slår för fort. Båda tillstånden är allvarliga och kan även orsaka plötsliga dödsfall.

Fysisk hjärtfel

Människor kan födas med fysiska defekter i strukturen av hjärtat. Dessa ärftliga tillstånd, även kallad kongenital hjärtsjukdom, kan innehålla saker som ett hål i hjärtat som håller den från att fungera. En annan typ av hjärtsjukdom som kan förekomma vid födseln är en kardiomyopati. Kardiomyopati innebära problem med hjärtat muskler förtjockad eller försvagas, vilket gör att musklerna klarar av att pumpa blod korrekt.

Förebyggande /Lösning

Det är viktigt att upptäcka någon typ av hjärtsjukdom så tidigt som möjligt. Läkare kan köra genetisk screening och tester på din hjärtfunktion ta reda på om du har några ärftliga hjärtproblem. Vissa behandlingar som du kan använda för att ta itu med ditt hjärta problem kolesterol kontroll mediciner, kirurgiska ingrepp för att reparera fel och hälsosamma val av livsstil. Bibehålla en hälsosam vikt och kost med lågt kolesterol i kombination med regelbunden motion, är viktigt att hantera eventuella problem med hjärtat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.