högpresterande och depression

Högpresterande funktion på hög energi och adrenalin under rusningstid. Som sådan, känner de ofta extrema dalar under sin ner gånger. Dessutom kan alla de påtryckningar de släpper ut på själva gör ibland att de känner sig deprimerade om de inte uppfyller sina egna förväntningar

Perfektionism

högpresterande är ofta perfektionister som har extremt höga krav på sig själva eller andra. Denna perfektionism ofta blir ihop med känslor av extrem stress, enligt sciencedaily. com. Med andra ord kan perfektionister bli mycket deprimerade när de sätta press på sig att nå en hög standard och kan inte nå dem.

Otrygghet

Även personer som uppnår väl för det mesta kan bli föremål för självkänsla frågor. Enligt pittsburghlive. com ", även barnen mest kamrater ser upp till-de som verkar perfekt-ofta känner fruktansvärt osäker om sig själva och känner att de inte är tillräckligt bra. "Detta låg självkänsla leder ofta till känslor av depression

Balance

En orsak till depression som högpresterande känner är att de inte balansera arbete och lek tillräckligt. De fokuserar så mycket på sina prestationer som de glömt att ta tid för fritid och fri tid.

Intervention

Föräldrar kan hjälpa sina högpresterande barn genom att satsa på barnets individuella talanger snarare än på att uppnå specifika mål. På så sätt kan barnet arbeta på att förbättra sig själv , snarare än att nå den högsta nivån varje gång han gör något.

Stress Anslutningar

Den stress för att ha för många intressen eller för många uppgifter att utföra kan lägga till känslor av depression, eftersom högpresterande kan bli överväldigade av hela sin verksamhet. Högpresterande kan motverka detta depression genom paring ner antalet aktiviteter de deltar i på daglig basis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.