hur man kan stoppa och förebygga makuladegeneration

Makuladegeneration är en allvarlig ögonsjukdom som drabbar miljontals amerikaner varje år. Det påverkar makula som ligger i centrum av näthinnan. De vanligaste symptomen är dimsyn, svårt att se på natten, ser förvrängda föremål eller floaters. Denna sjukdom är irreversibel, men det finns sätt som kan hindra det från att utvecklas ytterligare
1
sluta röka. Studier har visat direkt koppling mellan rökare och ökad risk för makuladegeneration. En rökare har 2 eller 3 gånger högre risk att utveckla makuladegeneration.
2.
Ät grönsaker! Den bladgrönsaker innehåller två mycket viktiga karotenoider: lutein och zeaxantin-dessa antioxidanter som naturligt finns i retina och gula fläcken därför extremt viktigt för dina ögon! Som mörkare är de grönsaker som bättre för ögonen. Ät broccoli, spenat, grönkål, blomkål, paprika och brysselkål.
3.
Motionera regelbundet. Människor åtagit sig att regelbundna fysiska aktiviteter är mindre benägna att utveckla makuladegeneration i jämförelse med individer som föraktar sport. Den starka livsstil kommer att förbättra ditt blod circlulation och som ett resultat mer syre kommer att gå till din makula och näthinna.
4.
Använd solglasögon! Som bättre är dina solglasögon, som mindre fria radikaler kommer att skada din näthinnan och göra makuladegeneration försämras. Mycket få människor vet att cellerna i ögats lins inte kan ersättas en gång skadad. Prata med din ögonläkare om hur du skyddar dina ögon!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.