hur man sluta äta om du inte är hungrig

Många av oss äter även om vi inte är hungrig. Denna dåliga vana kan lägga ännu mer ytterligare betonar att våra liv som fetma, högt kolesterol, och trötthet. Många olika faktorer kan få oss att vända sig till mat trots att de inte känner dig hungrig. Dessa faktorer kan inkludera tristess, sorg, nervositet och oro. Lärande varför vänder vi oss till mat i dessa situationer och hur platsen ledtrådar av överätande är viktigt att sätta stopp för denna dåliga vana. Här är några tips som hjälper dig att sluta äta fastän du inte är hungrig.
1
avgöra vad som orsakar dig att äta när du inte är hungrig. . . Märker orsaken till din önskan att äta är det första sättet att göra en förändring. När du är medveten om vad som orsakar det, måste du vidta åtgärder för att sluta sätta dig själv i den situationen.
Två.
Undvik situationer som utlöser behovet att äta. Om du äter när du är uttråkad, sedan hålla sig aktiva. Om du äter när man är ensam, hålla dig själv omgiven av andra människor. Gör vad du kan för att sluta överäta.
3.
Drick mycket vatten. Om du håller din mage fylld med vatten, är du mindre risk att äta eftersom det inte kommer att finnas något utrymme för något annat. Så snart du har lust att äta, dricka två stora glas vatten. Om du fortfarande är hungrig efter det, borde du antagligen ett litet mellanmål eftersom din kropp säger till dig att det är hungrigt.
4.
Distrahera dig. Gå en promenad eller ringa en kompis. Ta din uppmärksamhet på svält genom att göra något annat. Så fort du känner behov av att äta, gå upp och gå runt, spela ett internet spel, läsa en tidningsartikel, eller något annat än ta lite mat.
5.
Ge dig själv ett mål och vänta 10 minuter. När du känner att du vill äta, ställa upp ett mål för dig själv. Säg "Om jag är hungrig efter att jag slutar läsa 15 sidor i denna bok så får jag en kaka. " Sannolikt med den tid du får 15 sidor in i boken, kommer din hunger har avklingat och du kommer att sluta äta så mycket.
6.
Have 2 biter och lägger undan den. Om allt annat misslyckas och du fortfarande känner av hunger smärtor, sedan gå vidare och få din mellanmål. Men ta två tuggor och lägger undan den. Detta är verkligen svårt att göra, men när du lägger undan den och börja att distrahera dig själv igen du kommer att känna sig nöjd. Förhoppningsvis kommer detta att hjälpa dig att sluta äta över.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.