vad är sulfmeth / trimeth ds?

Sulfmeth /trimeth DS (dubbel styrka) är ett antibiotikum som är föreskrivet för särskilda typer av bakteriella infektioner. Det rekommenderas inte för användning till barn yngre än 2 år gamla och av gravida kvinnor. Sulfmeth /trimeth DS är intas oralt, antingen med vatten eller ett glas mjölk. Det rekommenderas att dricka mycket vätska medan du använder läkemedlet för att förhindra uppkomsten av smärtsamma njursten

solskydd

Sulfmeth /trimeth DS säljs under olika varumärken, inklusive Bactrim (Roche), Bactrim DS (Roche), Septra DS (Glaxo), Sulfatrim (Actavis U. S. ), Apo-Sulfatrim (Apotex Inc. ), Nu-Cotrimox (NU-Pharm Inc. ), Septra Grape Suspension (Monarch) och Septra Pediatric Suspension (Actavis).

Sammansättning

Sulfmeth /trimeth DS består av trimetoprim (kemisk formel: C14H18N4O3) och sulfametoxazol (kemisk formel: C10H11N3O3S) i olika koncentrationer. Sulfametoxazol (ett antibiotikum) är effektivt mot olika bakterier, inklusive Proteus, salmonella, yersina, Klebsiella, E. coli, Enterobacteriaceae, Bacillus anthracis, streptokocker och stafylokocker. Trimetoprim hämmar syntesen av bakterier och dess kombination med sulfametoxazol ökar mikrobiella egenskaper ett antibiotikum. Trimetoprim och sulfametoxazol Blandningen finns på marknaden i ett förhållande av 1:5, men ett förhållande på 1:19 har visat sig vara mer effektivt mot bakteriella infektioner.

Verkningsmekanism

Trimetoprim och sulfametoxazol hämmar produktionen av bakterier och förhindra bakteriell aktivitet. Sulfametoxazol absorberas i mag-tarmkanalen och sakta utsöndras av kroppen. Det hämmar syntesen av folsyra, som är nödvändig för bakterier att föröka sig-så småningom orsakar alla patogena bakterier att dö. Trimetoprim hämmar produktionen av enzymet dihydrofolatreduktas (DHFR) av bakterier, och avbryter produktionen av tetrahydrofolsyra (eller folsyra). Bakterier är alltså inte absorbera folsyra från smittsamma värd. Hämning av DHFR och minskad folsyra koncentration i den mottagande kroppen gör bakterierna inte kan producera nukleotider nödvändiga för replikering.

biverkningar

Biverkningar associerade med sulfmeth /trimeth DS kräkningar, illamående, diarré, huvudvärk och aptitlöshet. Osannolikt biverkningar är humörsvängningar, muskeltrötthet, förvirring, blod i urinen och nackstelhet. Fall av leverskada, kan blodsjukdomar (t. ex. anemi), hudutslag, ihållande halsont och ovanlig trötthet sannolikt, men sällsynt med sulfmeth /trimeth DS.

Läkemedelsinteraktioner

Sulfmeth /Trimeth DS interagerar med vissa läkemedel, och deras kombinationer inte rekommenderas av läkare. Det rekommenderas inte att ta sulfmeth /trimeth DS med cisaprid, bepridil, dofetilid, Levomethadyl, Mesoridazine, tioridazin och pimozid. Även om det inte rekommenderas att ta sulfmeth /trimeth DS med följande mediciner kan det krävas i vissa fall (under överinseende av en läkare): Acecainide, astemizol, klorokin, flukonazol, isradipin, sotalol, vasopressin och Zotepine.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.