Hur sova med linserna

Under år tidigare, sov i kontaktlinser är förbjudet enligt optiker. Detta berodde på äldre kontaktlinser inte tillät tillräckliga mängder syre till ögonen. År 1981 FDA godkände vissa typer av linser för övernattning slitage. Dessa kontaktlinser kallas "utvidgade slitage" linser. Vissa optiker rekommenderar ändå att du tar ut dina linser innan du sover, oavsett vilken typ du använder. Om du vill sova i kontaktlinser, det finns vissa steg du kan följa för att hålla ögonen så friska som möjligt.
1
Se till att dina kontaktlinser är lämpliga att sova i. Om du har standard daglig använda kontaktlinser linser ska du inte sova i dem. Om du har förlängd bära kontakter, kan du sova i dem. Extended-wear kontakter är oftast gjorda av silikon hydrogel, som tillåter mer syre att passera till dina ögon. Du kan också sova i kontinuerlig använder linser, som tillåter specifika gaser ska genomsyra linser.
2.
Prata med din optiker om dina planer på att sova i dina linser. Det finns olika typer av kontaktlinser på marknaden idag. Din optiker kan ordinera en disponibel varumärke som är bättre främjar sova. Generellt kan du bära dessa kontaktlinser för en till två veckor innan du kastar dem.
3.
Rengör linserna efter att ha sovit i dem. Om du sover på dina linser kan du vara mer mottagliga för ögoninfektioner. Regelbunden rengöring kommer att hålla infektioner borta. Detta är ännu viktigare om du inte har utbytbara linser. Använd en lämplig kontaktlins rengöringsmedel.
4.
Använd over-the-counter återfuktning droppar för att återställa fukt till dina ögon på morgonen. Sova i linserna kan torka ut dem, så att dina ögon känsla kliande och irriterad.
5.
Följ din optiker instruktioner om slitage. Om du har kontaktlinser för engångsbruk och sova i dem, måste du ersätta dem just därför att läkarens anvisningar. Försök inte att förlänga sitt liv genom att bära dem längre än du borde. Du är redan att lägga ytterligare stress på dem genom att sova i dem.

Tips och varningar


 • Var uppmärksam på hur dina ögon känns efter att ha sovit i dina kontaktlinser. Om de känner sig irriterad eller spänd, ta bort dem innan du somnar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.