hur man identifierar hudproblem

Vissa hudproblem, som finnar, utslag och pormaskar, är vanliga och kan behandlas hemma. Dessa problem orsakas ofta av medicinering, kost, ärftliga tillstånd och ohälsosam livsstil. Vissa hudproblem ser likadana ut, vilket gör det svårt att behandla. Skilja en röd bula från en annan är svårt, men hudproblem kan också identifieras av händelser som inträffade innan huden problemet började
1.
Leta efter egenskaper som torrhet, hotness och klåda inflammation, hud flagor, rodnad och svullnad. Dessa problem är relaterade till ett utslag. Kontrollera om huden problemet sprider sig. En successiv spridning av hudproblem är en indikation på att det är ett utslag.
2.
Försök att komma ihåg om en insekt bitit dig. Ibland ett bett kan orsaka en allvarlig hudirritation.
3.
Få ett allergitest. Allergiläkare kan kontrollera om du har utvecklat några allergier. Vissa människor är känsliga för vissa ämnen och all kontakt med sådana ämnen orsakar biverkningar. När du identifiera orsaken till allergi, avgöra om du har varit i kontakt med det allergen och om du kanske behöver en vaccination. Exempelvis vissa människor är allergiska mot vissa metaller som zink-knappen på jeansen. När de utsätts för det, de har en negativ hudreaktion.
4.
Var uppmärksam på hudproblem. Med röda bulor, om det inte finns någon smärta eller brännande, kan knölen vara ett myggbett. Om ingen klåda och knölen är liten, kan det vara en finne. Små svarta prickar är pormaskar. Finnar och pormaskar kommer från fet hud. Den ökade olje-sekretion beror på ökad testosteron hos män eller östrogen hos kvinnor. Människor som har fet hud bör tvätta ansiktet oftare eftersom oljan täpper till porerna.
5.
Ringorm, nässelfeber och psoriasis är vanliga hudåkommor. Hives ser ut som en bård eller stötar och har klåda och sveda. Ringorm skapar röda ringar på huden. Psoriasis yttrar sig som silverglänsande fjäll, spik missfärgning och väldefinierade utslag.
6.
Leta efter en bula med oregelbunden form och är blå, svart, rött eller vitt. Om den är större än en penna och ständigt förändras, kan detta stöta vara hudcancer. Komma till en läkare snabbt.

Tips och varningar


 • Tvätta huden ofta och gäller naturligtvis tillgängliga desinfektionsmedel för att hålla borta vanliga hudproblem. Identifiera orsaken och följa behandlingen systematiskt för att bota eller minska problemet. I svåra fall är läkare rekommenderas starkt.
 • Om man får utslag i olika områden på kroppen kan det vara en infektion som kan innebära en allvarlig hälsorisk.
 • Om du har en bula som växer snabbt, är hårt och varar längre än några veckor, se en läkare.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.