nasal bevattning effektivitet

Även definitivt oattraktiva och ibland obekväma, nasal bevattning fungerar. Denna praxis kan vara ett oerhört effektivt sätt att hantera en hel rad problem med bihålorna från bihåleinflammation enkla överbelastning. Nasal bevattning hjälper till att rensa ut irriterande och bakterier som orsakar allvarligare sjukdomar. Det finns dock vissa risker att alla ska vara medvetna om

Fakta

nasal bevattning är en gemensam behandling som läkare rekommenderar att patienter som har återkommande problem med bihåleinflammation och allergier samt patienter som lider av en infektion, överbelastning eller en svår förkylning eller influensa. Det är dock oftast rekommenderas att patienter endast använda nasal bevattning ett par gånger om dagen. Täta överanvändning kan orsaka ytterligare problem som ökad trängsel eller ens en rinnande näsa.

Hemgjort vs Store Köpt

Du kan köpa ett apotek enhet som erbjuder effektiv nasal bevattning, såsom Neti Pot. Store köpte versioner ofta har regelbunden bordssalt (natriumklorid) och natriumbikarbonat (finns löst i många mineralkällor). Den grundläggande riktningar visa hur man gör en vanlig isoton lösning. Men du kan lägga till extra paket att uppnå mer koncentrerad resultat. Du kan i stället välja att göra din egen lösning. Detta kan göras billigt, med hjälp av hushållsprodukter (en kopp varmt vatten, en tesked kosher salt). Den hemlagade versionen fungerar bättre om du vill vara säker på vilka ingredienser tillsätts. En del människor som lägger en halv tesked bakpulver i saltlösning mix som en extra städning agent.

Nasal bevattning vs Saline Spray

i mars 2008 Men's Health Magazine rapporterade att nasal bevattning överträffade koksaltlösning spraya med 34 %. Enkelt, rensar nasal bevattning och tvättar insidan av näsan mer effektivt. I själva verket, i Men's Health Magazine artikel University of Michigan forskare, Melissa Pynnönen, liknar nasal bevattning och koksaltlösning spray till en makt bricka vs en gräsmatta sprinklersystem.

Bakterier och Infektion

från maj 2008 Harvard Women's Health Watch rapporterar studier som visar att nasal bevattning hjälper till att sänka den bakteriella koncentrationer i näsgångarna. Detta är tröstande nyheter till de som lider av kronisk bihåleinflammation. Använda nasal bevattning regelbundet för att rensa ut bakterier och stagnerande slem effektivt minskar antalet sinus infektioner. Detta kan resultera i en besparing på medicinska räkningar och mediciner används för att behandla återkommande infektioner.

Kroniska problem med bihålorna

Den som har lidit av kronisk sinus tillstånd vet hur smärtsamt det kan vara. Nasal bevattning är till hjälp för kroniska tillstånd genom att hålla näsan ren från bakterier och förhindra ansamling av torkad slem.

Skydd mot allergier

Människor som är allergiska har mycket svårt att hantera det irriterande som orsakar allergier. Använda nasal bevattning regelbundet kan bidra till att minska irriterande att fastna i sinus hålrum.

Risker

från maj 2008 Harvard Women's Health Watch rapporterar att det finns några allvarliga risker med sinus bevattning. Bevattning upprepade gånger kan orsaka vätske uppbyggd i bihålorna. Dessutom kan med hjälp av nasal bevattning enheter som har ett stort vattentryck orsaka ytterligare skador på känsliga och ömtåliga sinus passager. Från januari 2009 av Journal of Family Practice rekommenderar stor volym, lågt tryck nasal bevattning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.