övningar för drop fot

Droppfot kan uppstå av flera skäl. Det är ofta relaterade till en skada, antingen de faktiska fot och fotled eller från en hjärnskada, skador på vissa nerver eller ens som ett resultat av en toxisk verkan, från droger. Droppfot resultat när musklerna i fotleden och fötterna är försvagade. Tårna kan även sloka nedåt, på så sätt utgöra promenader. Behandlingen inkluderar vanligen övningar för att stärka de fotled, fot och tår

stående

För stöd, kanske du vill hålla på baksidan av en stabil stol eller på kanten av ett bord eller disk. Medan barfota, med fötterna under dig på axeln avstånd, stiga upp på tårna och håll kvar på 10 innan den sänks ner. Upprepa detta flera gånger. Sedan vända stretch och höja tårna så du står på hälarna och håll kvar på 10. Återigen upprepa detta ett flertal gånger.

Medan du går

En lång, tydlig väg som är bäst, kanske en hall. Om det behövs, håll på väggarna efter balans när du utför denna övning. Walk längden på hallen och tillbaka igen på tårna. Du bör försöka att gå minst 20 steg på detta sätt. Sedan vända stretch och upprepa gå på hälarna. Båda dessa övningar kan göras gå framåt och gå bakåt. Om promenader bakåt, se till att du har en tydlig väg.

Samtidigt som sitter

Placera kulorna på golvet. Medan du sitter i en stol, använd dina fötter och tår för att plocka upp kulorna och lägg dem i en skål. En annan sitter övning kan göras med cykel pedaler och bara trampa. Andra sitter övningar är bäst när du sitter på golvet. Sträcka ut benen, sida vid sida, och slinga en handduk över slutet på dina fötter. Häng på till ändarna på handduken. Nu håller hälarna i golvet, dra på handduken, dra fötterna mot kroppen. Kom ihåg att hålla trakterna dra på golvet. Håll positionen och räkna till 10 sedan sträcka på benen tillbaka ut och upprepa. Från golvet liggande läge, kan du sträcka också anklar och fot. Sträck ut ena benet och peka tån /foten så långt du kan. Bild en ballerina på punkt. Håll sträcka sedan slappna av. Sedan vända sträcka genom att dra i tån /foten så långt tillbaka som du kan. Återigen slappna av.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.