tidigt skede av liggsår

De äldre och den förlamade är mest mottagliga grupp av individer att utveckla trycksår. I själva verket Aetna rapporterar att så många som 35 procent av patienterna, som är upptagna i sjukhem har redan liggsår före inresan. En säng ont kan vara dödlig om den blir infekterad och får ligga och gro. Därför är det viktigt att den som är rullstolsbunden, sängliggande eller inte kan röra sig för ännu kortare perioder, vara tenderade att genom nära och kära eller vårdgivare

Vad är ett Bed Sore?

En säng ont, även kallad en "decubitus" öm, är ett sår i huden som är orsakade av långvarigt tryck på en benig eller vikt med en del av kroppen. En säng ont brukar klassificeras efter sår, vilket står visuellt identifieras. Enligt Hur Care, en säng öm är ganska smärtsamt och lättnad kan bara hittas genom att ta bort det tryck som orsakar det.

Tidsplan

En säng ont kan utvecklas på så lite som två till tre timmar. Johnson Johnson rapporterar att en säng ont visas som en röd fläck på huden, som är varm vid beröring på ett tidigt stadium. Men, kan steg ett framsteg lätt i etapp två, med fortsatt press. Långvarig press innebär ökad risk för hudskador på grund av dålig cirkulation. Eftersom huden fortsätter att dö, kommer sängen ömma fördjupa.

Early Treatment

liggsår är inte bara att behandla, men, helt reversibla om fångats i sin tidigaste utveckling. Enligt University of Virginia Health System, det tryck som orsakar LIGGSÅR bör omedelbart lättad. Detta görs bäst genom att flytta patienten. Såret bör då rengöras noga med en antiseptisk salva och skyddas med steril kompress minst en gång om dagen. Men är det viktigt att notera att det är sterila kompresser som innehåller hydrokolloid (absorberande gel) som är utformade för att bäras i flera dagar åt gången.

Healing Time

Behandling av en säng ont måste fortsätta tills såret är helt läkt, och även efteråt, måste en plan att införas för att säkerställa att sängen öm inte kommer att sanera. CIGNA rapporterar att det tar ungefär två månader för tidigt liggsår att läka och flera år för sent liggsår för att återgå till ett tillstånd av normalitet. Trots långsamma framsteg måste cykeln av ompositionering, städning och åter dressing dressing fortsätta så länge som den läkande processen tar.

Förebyggande /Lösning

Tidig liggsår, och även sent liggsår, kan förhindras. Det är viktigt att vårdgivare kommer ihåg att flytta sängbundna patienter minst varannan timme, och avstå från att dra patienten över lakanen när de gör detta. En mjuk kudde bör också placeras under patientens hälar för att förhindra bortnött huden på baksidan av fötter. Om patienten tillbringar den mesta av sin tid i en stol, föreslår Mills-halvön Health Services att han placeras upprätt och skiftade timme. Vanliga säng ont områden såsom, rygg, höfter och midja bör kontrolleras dagligen och patienten bör badas regelbundet. Lakan och kuddar stol bör bytas dagligen eller oftare vid nedsmutsning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.