tömning av blåsan symtom

En försvårad tömning av blåsan är någon sorts täppa att utvecklas inom basen av urinblåsan. Blåsan stenar är en av de främsta orsakerna till detta tillstånd, men du kan även drabbas av denna typ av blockering på grund av en cysta, tumör, ärrvävnad, prostataförstoring eller helt enkelt ett främmande föremål. Oavsett vilken typ av hinder, kan den begränsa eller helt begränsa urinations, vilket orsakar en rad obehagliga symptom

Förändringar i urinproduktion

Av alla symptom på en försvårad tömning av blåsan, är en förändring i urin produktionen i särklass vanligaste. Och beroende på hur allvarlig blockering, kommer du att uppleva denna förändring i varierande grad. För vissa människor är liten eller ingen urin produceras eller släpps på besök i badrummet, även om det kan finnas ett behov. För andra är urin, men det flyter mycket långsammare än normalt eller om du upplever stannar och startar vid urinering.

Förändringar i urinering Frekvens

Tillsammans med denna förändring i urinproduktion, kan du också drabbas av en förändring i urin frekvens. Med detta visst symptom, det finns en ökad frekvens av urinering eller behov av att urinera. Men som ni evakuera blåsan av vätska, kan det aldrig riktigt känns som om den är tom, skicka tillbaka för ännu en resa tidigare än normalt.

Smärta

Ett annat vanligt symptom på en försvårad tömning av blåsan är smärta. Denna smärta är ofta kände vid vattenkastning, men det kan också visa sig inom bukhålan av kroppen med och utan urinering. Denna smärta kan variera i intensitet, från subtila till uttalad och kan vara sporadisk eller svårnedbrytbara i naturen.

Infektioner

Med en försvårad tömning av blåsan, är det också möjligt att lida av mer frekventa urinvägsinfektioner. När urinen är på något sätt begränsas eller stoppas från mynnar ut i urinröret, potentialen för att bli infekterade med bakterien är kraftigt förhöjd. Dessutom får varje återflödet av förorenade urin inte bara orsaka en bakteriell infektion i urinröret, men även urinblåsan eller ens njurarna. Feber, trötthet och ytterligare urin förändringar, som stickande smärta och disigt urin, kan leda till.

Blödning

I fall av en försvårad tömning av blåsan på grund av urinsten, kan du också drabbas av någon form av blödning. Detta symptom manifesterar vanligtvis inom urinen, vilket dess färg att byta till rosa, rött eller brunt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.