Vilka är de behandlingar för vårtor på fingrarna?

Vårtor på fingrarna kan vara besvärande, särskilt om de börjar sprida sig och omringa naglar. Vårtor på fingrarna kan drabba alla kön och åldersgrupp, men de är vanligast hos barn och ungdomar i åldrarna 10 och 20. Enligt East Carolina University, kan vårtor som finns på händer och fingrar sprids till andra människor som rör det drabbade området. Medan vissa vårtor kommer att köra sin gång och så småningom försvinna, vissa är mycket mer envis och kräva någon form av medicinsk behandling.

Vad är vårtor?

Vårtor utväxter orsakas av humant papillomvirus (HPV) och är icke-cancerogena. Enligt Mayo Clinic, är de vårtor som växer på fingrarna kallade vanliga vårtor, men den tekniska benämningen är faktiskt verruca vulgaris. Vårtor som växer på fingrarna visas som tas upp gupp som är kött-tonad och grov struktur.

Salicylsyra

Salicylsyra är billigt och anses ytterst effektiv som en behandling för de vanliga vårtor som utvecklas på fingrarna . Läkemedlet är tillgängliga över disk i styrkorna upp till 17 procent salicylsyra som aktiv substans. Vårtorna Information Center rapporterar att receptbelagda mediciner styrka ofta innehåller så mycket som 70 procent salicylsyra. När salicylsyra administreras, är det nödvändigt att den tillämpas endast till vårtor. Alla overflow kan bränna anbud huden som omger vårtor. Den salicylsyra exfolierar kemiskt det yttre lagret av huden, vilket gör att vårtan att torka ut och falla av. Den salicylsyra bör tillämpas varje dag för att uppnå bästa resultat.

Flytande kväve

Flytande kväve är ett annat alternativ för borttagning av vårtor på fingrarna. Metoden kallas "kryoterapi", och flytande kväve tillförs vid en temperatur på minus 196 grader Celsius. Vid denna temperatur, fryser flytande kväve faktiskt vårtan och förstör den. DermNet NZ förklarar att ibland kryoterapi måste upprepas om virusstam som orsakar vårtor är resistent mot den första tillämpningen av flytande kväve. Men förstör när flytande kväve vårtan vid roten, blir det så småningom av.

Cantharidin

Cantharidin är luktfri och klar i färgen. Den härrör från blisterförpackningen skalbaggen och identifierades första gången 1810. Cantharidin är ofta när salicylsyra och kryoterapi misslyckas så initial behandling för vårtorna. Cantharidin skall tillämpas vårtor av en legitimerad läkare. Den kemiska tillämpas på det vårtor som finns på fingrar, och ett tillfälligt bandage placeras sedan över den i 24 timmar för att hålla den på plats och skydda området. Enligt Health. com kommer Cantharidin orsaka blåsor. När blåsor faller av, kommer vårtan faller undan med det. Det är oftast inga ärr efter användning av Cantharidin.

Burning

Burning vårtor är en annan metod behandlingsform som kan utföras av en läkare, men tekniken ofta lämnar ärrbildning. Den amerikanska Osteopatisk College of Dermatology i Kirksville, Missouri, visar att det finns flera verktyg som kan användas för bränna borttagning av vårtor. Den första är en elektrisk nål som placeras direkt över vårtor på fingret. Förfarandet förstör huden under vårtan, med vårtan med det när det faller av. Det finns två laserbehandlingar som kan användas för vårtor som följer samma koncept som den elektriska nål och är lika effektiva. CO2-laser arbetar nästan identisk med de elektriska nål och erbjuda samma resultat. Den pulsade-dye laser ger samma resultat, men det finns inga ärr.

Styckning, bindande och medicinering

Cutting är en behandlingsmetod för att avlägsna finger vårtor som kan ha vissa komplikationer. Metoden kan vara ganska smärtsamt och har potential att ärr och bli infekterad. Perorala läkemedel och injektioner är en annan behandling rutt som ibland bedrivs för att ta bort vårtor. Man tror att stärka immunförsvaret hjälper kroppen att övervinna det virus som orsakar vårtor. Slutligen finns det tejp metoden, som innebär omslag ordinarie tejp runt fingrarna för att "kväva" vårtan och få den att dö och falla bort. Den silvertejp måste tas bort och ersättas med en ny bit tejp dagligen tills vårtan faller av.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.