munsår hem åtgärda

Munsår, även känd som Cankerskav kan förekomma på taket i munnen, insidan av kinderna, på tandköttet eller på tungan. Dessa sår är små, runda vita fläckar med en röd, svullen ring runt utsidan. Munsår kan bilda grund av en sänkning i munnen, äta sura livsmedel som tomat och citroner, stress eller ärftlighet. Du kan bota munsår hemma med ett par artiklar från runt huset

Salt

Salt är ett naturligt antiseptisk som okänsliga dina ömma. I en liten kopp, placera en tesked salt och några droppar vatten. Kombinera med sked för att göra en tjock pasta. Med hjälp av en pappersduk, torka drabbade området noga, tillämpa salt och vatten klistra in direkt till öm. Det bör vara tillräckligt tjock att den lösning som stannar på din ömma. Lämna salt där tills det löser sig helt, sedan skölja munnen med vatten. Upprepa två gånger om dagen. Du kan swish en saltvatten lösning för lindring hela dagen, men inte svälja det.

Bakpulver

bakpulver är en annan naturlig antiseptisk som kommer att sanera dina munsår. Åtgärd 1 tsk. bakpulver i ett glas. Tillsätt några droppar vatten och blanda väl med en sked. De blandar bör göra en tjock pasta. Med hjälp av en pappersduk, omsorgsfullt blot det drabbade området för att ta bort överflödig vätska. Placera bakpulver blandningen direkt på toppen av munsår. Låt blandningen på den ömma tills den upplöses helt. Upprepa två gånger för totalt tre gånger per dag tills såret är borta.

Benzocaine

Benzocaine är en lokalbedövning som finns i många aktuella bedövande geler och krämer avsedda för munnen. Du kan köpa bensokain produkter som innehåller på ditt lokala apotek eller livsmedelsbutik. Vissa produkter som innehåller bensokain är Anbesol, Oragel och Kanka. Innan du använder, blot området med en pappershandduk för att avlägsna överflödig vätska. Applicera gel eller kräm direkt till öm med en bomullspinne. Produkten kommer att bedöva öm. Upprepa var fjärde timme vid behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.