nebulisatorn behandling

En nebulisatorn är ett utforma används för att leverera läkemedel för behandling av astma och ibland emfysem och kronisk obstruktiv lungsjukdom. En nebulisatorn skapar en dimma som innehåller ordinerad medicin, som sedan andas in av patienten. Personer med astma har blockerat och förträngda luftvägar, vilket kan orsaka hosta, väsande andning och andningssvårigheter. Nebulisatorer är ofta de används för att administrera astmamediciner till små barn eftersom de är lättare att använda än en inhalator för många barn. Faktum är inhalatorer rekommenderas i allmänhet inte för användning till dess att barnet är ca 6 år gammal

Laddar Medicinering

Innan du använder en nebulisatorn, måste du ladda medicin i nebulisatorn koppen. Det är en bra idé att tvätta händerna innan du gör detta. Om du använder medicin från en flaska som innehåller flera doser, fylla pipetten med den rätta dosen och placera den i koppen med rätt mängd saltlösning. Oftare kommer läkemedel administreras via nebulisator finns i endos-injektionsflaskor. För att använda dessa, bort en från förpackningen, öppna den och placera den i koppen. När väl medicinen är i koppen, placera topp igen.

Använda nebulisatorn

När medicineringen sätts in i kopp, måste du ansluta koppen att nebulisatorn med medföljande slang. Därefter har du toconnect i plast munstycket eller ansiktsmasken i maskinen så att medicinering kan levereras. Patienter som använder ett språkrör bör hålla det nära munnen och näsan så de får medicin. De som använder ansiktsmask ska placera den över mun och näsa. Väl på plats, slå på maskinen. En andning behandlingen bör ta fem till 10 minuter att administrera. Se till att hålla nebulisatorn tills inga fler dimma kommer från den.

Skötsel och underhåll

medicin kopp och munstycket eller ansiktsmasken behöver tvättas efter varje användning. Använd bara diskmedel och skölj sedan med varmt vatten. Skaka av överflödigt vatten och låt var och en av delarna lufttorka. Förutom att tvätta den efter varje användning, koppen och mask eller munstycke skall desinfekteras ungefär tre gånger i veckan för att förhindra bakterietillväxt. För att desinficera, placera bitarna i utspädd vinäger eller annan desinficerande lösning och låt dem lufttorka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.