förskjutas axel symtom

Enligt National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar (NIAMS) är axelleden de vanligaste vrickat större gemensamma av kroppen. Störning är ofta resultatet av en bakåt drar i armen som antingen fångar musklerna med överraskning gör den dåligt utrustade för att motstå eller när den över befogenheter musklerna. Två vanliga symptom på en axel ur led är smärta och svullnad. En ur led axel kräver omedelbar medicinsk vård

Risker

Enligt Mayo Clinic vrickat axlar oftast drabbar personer i åldrarna 18 och 25 på grund av deras tendens att ha mer fysiskt aktivt liv. Äldre vuxna är också sårbara för axeln störning eftersom deras leder och ligament har förlorat en del av sin styrka och eftersom de är benägna att omfattas.

Symtom

Symtom på en vrickat axeln kan vara ett uppenbart malplacerat eller missbildade axeln , svullnad och blåmärken och inte kunna röra leden. Du kan också uppleva svår smärta och om musklerna i axeln spasm. En ur led axel kan också resultera i domningar, stickningar eller svaghet i nacken eller genom din arm.

Akut Home Care

Om du har en ur led axeln, är det viktigt att hålla den gemensamma fortfarande. Försök inte att flytta axeln tillbaka den på plats. Skena eller lyftsele axelleden i sin nuvarande plats-annars kan du skada axelleden och närliggande ligament och muskler. Tillämpa is till din axel kan lindra smärta och svullnad genom att kontrollera utvecklingen av vätskor och inre blödningar runt vrickat området.

diagnoser och behandling

Din läkare kommer att göra en fysisk undersökning och kan ta röntgenbilder för att se till att du har en hoppat ur led axel och inte en fraktur. När en diagnos ställs, kommer din läkare arbeta för att återgå axeln ben till rätt läge. En procedur som kallas "slutna minskning" innebär användning av noggrann gester för att styra din axel ben på plats igen.

Kirurgi

Om din läkare inte kan flytta ur led axelben tillbaka i rätt läge med den slutna minskning teknik, kan du kräva kirurgisk manipulation eller "öppna minskning. "Operation kan vara nödvändigt om axelled är svag eller om du är benägna att täta axeln dislokationer (axel instabilitet).

Recovery

När din axel justeras, bör några allvarliga smärta försvinna snabbt. Du får monteras med bettskena eller sele att bära i flera veckor. När bort, kan du starta rehabilitering som kommer att hjälpa tillbaka axelleden att det är normalt styrka och rörlighet. Människor som har hoppat ur led axeln är mer benägna att göra det igen i framtiden. Du kan minimera risken för återfall genom att följa den styrka och stabilitet motion information från din läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.